Deftones dolaze na INmusic festival #15 u junu 2021. godine


Jedan od najinventivnijih američkih rok bendova Deftones potvrdio je nastup na odloženom izdanju INmusic festivala #15 koji se naredne godine održava od 21. do 23. juna u Zagrebu.

Od samog osnivanja, multiplatinasti i Gremijem nagrađeni kalifornijski alternativni rokeri Deftones ustraju na stvaranju muzike svojstvene samo njima – balansirajući i istražujući krajnosti agresivnog metal zvuka i elemenata psihodelije i shoegazea.

Deftonse su osnovali srednjoškolski prijatelji Stephen Carpenter, Abe Cunningham i Chino Moreno u kalifornijskom Sacramentu 1988. godine, a dolaskom Chi Chenga formira se stabilni četveročlani postav. Iako najčešće gurani u fioku nu metala, Deftonesi su svoj jedinstveni muzički stil gradili pod širokom lepezom raznolikih, naizgled i nespojivih, muzičkih uticaja – od hardkor panka, Bad Brainsa i Afrika Bambate do bendova kao što su The Cure i Depeche Mode – zbog čega su zasluženo prepoznati kao muzički inovatori koji nadilaze žanrovska određivanja. Nakon hvaljena prva dva studijska izdanja Adrenaline i Around The Fur sa izdanjem kultnog White Pony 2000. godine Deftones u očima kritike i obožavatelja postaju muzička kategorija za sebe, “Radiohead metal žanra”. Usledili su Deftones (2003), Saturday Night Wrist (2006), Diamond Eyes (2010), Koi No Yokan (2012) i Gore (2016), a Deftonesi su ostali jedan od najuzbudljivijih rok bendova čije svako novo izdanje budi znatiželju rok i alternativne scene.

Deftones su novo pojačanje impresivnog programa INmusic festivala #15 uz već objavljene izvođače kao što su The KillersBeckNick Mason’s Saucerful of SecretsBelle and Sebastian, The Lumineers i Gogol Bordello. Festivalske ulaznice dostupne su putem službenog festivalskog webshopa, a već kupljene ulaznice za INmusic festival #15 ostaju važeće i za nove datume održavanja jubilarnog izdanja festivala.

(Visited 8 times, 1 visits today)