Defformer Fest @ Route 66, Novi Sad


Defformer Fest @ Route 66 - Pero DefformeroNe bacaju se svi prvi mačići u vodu. U klubu Route 66 održan je prvi Defformer Fest na kojem su nastupila četiri benda. Osim domaćina, grupe Pero Defformero, svirali su i gosti iz Sarajeva, Banja Luke i Beograda.

Mesto: Route 66, Novi Sad
Datum: 30. 12. 2011.

 

 

 

Iako je okupljanje bilo zakazano za 21h, svirka je počela u 22.15 jer Novosađani nisu navikli da izlaze rano iz kuće.

Defformer Fest @ Route 66 - Flatline

Prvi bend koji je svirao je Flatline iz Sarajeva. Hardcore, i to posttraumatic, celih 45 minuta. Do sada nisu imali prilike da sviraju u Novom Sadu tako da su jednim udarcem ubili dve muve: prvi put kod nas i otvorili su prvi Defformer fest.

Defformer Fest @ Route 66 - Magma

Nakon njih Magma, metal bend iz Beograda. Takođe 45 minuta dobre svirke. Postoje jako dugo, a autorskim radom bave se poslednjih sedam godina. Iza sebe imaju dosta nastupa, a sad su utefterili i ovaj prednovogodišnji u Novom Sadu.

Defformer Fest @ Route 66 - Heaven Rain

Heaven Rain, petočlani banjalučki bend, izašao je na binu petnaest minuta nakon ponoći. Nedavno su izbacili obradu pesme „Vejte snegovi“ grupe Zana koju su i sinoć izveli Novosađanima i ostalim gostima. Ovaj bend učestvovao je i na kompilaciji „Vreme brutalnih dobronamernika“ obradivši stihove pesme „Dva“ Milana B. Popovića.

I za kraj večeri, domaćini, Pero Defformero koji su svirali duplo duže od gostiju. A i na bis su izašli ;). Većina prisutnih došla je samo zbog njih, a Pavle,jedan od najvećih fanova, obukao je belo odelo. Atmosfera je bila na nivou. S obzirom da sam ih prvi put slušala uživo, bilo mi je vrlo zanimljivo posmatrati reakcije publike.

Defformer Fest @ Route 66

Prvi Defformer fest je, nadam se, i začetak neke regionalne saradnje te im želimo da ostvare svoje zamisli i da ova priča zaživi, kao i da prenesu delić atmosfere i u Banja Luku i u Sarajevo.

Razlaz je bio negde oko 3h posle ponoći.

Do sledećeg susreta svima vam želim još zanimljiviju godinu od ove 2011., mnogo dobre muzike i pozitivnih misli.

(Visited 67 times, 1 visits today)