Def Leppard ponovo snimaju stare hitove u inat izdavačkoj kući


Def LeppardPošto nisu mogi da se dogovore sa Universal Music Group-om u vezi sa reizdanjima prethodnih albuma, britanski bend Def Leppard odlučio je da ponovo snimi svoje najveće hitove iz tridesetpetogodišnje karijere.

Spor sa pomenutom izdavačkom kućom prvenstveno je nastao jer bend nije zadovoljan ponuđenom kompenzacijom za preuzimanje pesama u digitalnom formatu.

„Kako izdavačka kuća nije spremna da nam plati fer sumu novca, onda samo morali da im kažemo: ’E pa, onda nećete ništa da radite’ i tako ima i da bude“ – kaže frontmen Joe Elliot za Billboard.com„Naš ugovor je takav da oni ništa ne mogu da rade sa našom muzikom pre nego što im dozvolimo. Poslali smo im pismo: ’Šta god da želite, odgovor je ne, tako da nemojte ni da pitate.“

Već su snimili „Pour Some Sugar on Me“ i „Rock of Ages“ (dostupne su na njihovom sajtu), a nakon turneje sa Poison-om i Litom Ford, planiraju da snime još neke pesme, mada kažu da je to prilično težak posao, s obzirom na to da je ideja napraviti što vernije kopije starih hitova. Zato su ih, kako kažu, studirali do detalja, a posebno težak zadatak imao je pevač:

„Gde da nađem glas koji sam imao pre 22 godine? Morao sam da dovedem svoje grlo u određenu formu da bih mogao ponovo tako da pevam. Bio je to zaista naporan posao, ali i izazov, a tu i tamo smo se i dobro nasmejali radeći na tome“ – kaže Joe Elliot.

Snimanje starih pesama nije jedino što vrli predstavnici NWOBHM-a sa više od 100 miliona prodatih albuma, planiraju u skorije vreme. Razmišljaju i o novom materijalu koji će razrađivati tokom pomenute turneje.

(Visited 67 times, 1 visits today)