Deep Purple 18. februara u Kombank areni


Deep PurpleJedan od koncertno najaktivnijih i najvećih hard rok bendova u istoriji rokenrola, Deep Purple, nastupiće 18. februara 2014. godine u Beogradu, prvi put u Kombank areni.

Beograd su prvi put posetili još davne 1975. godine, a posle dva velika koncerta na Beogradskom sajmu 2003. i 2006. godine, ovog puta dolaze sa velikom svetskom turnejom naslovljenom po ovogodišnjem albumu “Now What?!” koji fanovi i kritika smatraju jednim od najboljih u karijeri benda koji predvodi legendarni Jan Gilan (Ian Gillan).

Kako je saopštila Avalon produkcija, bend će u Beogradu održati jedini koncert na teritoriji bivše Jugoslavije i šire, pa se očekuje poseta iz celog regiona. Cena ulaznica i početak prodajte biće poznati u četvrtak, 26. septembra.

Na aktuelnoj turneji Deep Purple održali su više od 50 koncerata, a pored beogradskog, očekuje ih još oko 20 nastupa u najvećim svetskim arenama na kojima će izvesti svoje najveće hitove iz karijere duge skoro pola veka.

Dolaze u standardnoj, u proteklih par decenija, ustaljenoj postavi koju pored Gilana, čine bubnjar Jan Pejs (Ian Paice), basista Rodžer Glover (Roger Glover), gitarista Stiv Mors (Steve Morse) i klavijaturista Don Ejri (Don Airey) koji od 2002. godine menja nedavno preminulog Džona Lorda (Jon Lord).

Na albumu objavljenom u aprilu, “Now What?!” po kome je nazvana turneja, su i dve pesme posvećene Lordu. Kritika i fanovi širom sveta smatraju da se radi o njihovom najboljem albumu u poslednjih 20 godina, sa klasičnim Deep Purple zvukom koji se povezuje uz rane albume benda sa početka sedamdesetih godina.

Sa 27 turneja u karijeri, Deep Purple se smatraju za jedan od najvećih rok bendova svih vremena. Pioniri hevi metal zvuka, uzor grupama kao što su Iron Maiden, Metallica, Queen, Motorhead, Bon Jovi, Aerosmith, Pantera, Guns ‘n’ Roses, objavili su 19 studijskih i 34 koncertna albuma, 27 “best-of” komplilacija, koje čine jedan od najvećih tiraža u istoriji muzike sa više od 100 miliona prodatih izdanja.

(Visited 145 times, 1 visits today)