Deca Apokalipse predstavili spot za pesmu „Era papirnih grobova“ sa istoimenog albuma


Deca ApokalipseDeca Apokalipse predstavljaju spot za pesmu „Era papirnih grobova“ sa istoimenog albuma koji se pojavio pod etiketom Nocturne Magazine.

Ovo je inače drugi po redu spot benda i snimljen je u velikoj sali Doma omladine Beograda. Za izradu spota se pobrinula producentska kuća „theNOfilm“. Režiju i montažu potpisuje Vladimir Petrović, direktor fotografije i kolorista je Đorđe Družetić, snimatelji: Marko Mladenović i Bogdan Babović, dok je za rasvetu i scenu bio zadužen: Dejan Ilić.

Veliku zahvalnost dugujemo Milici Ševarlić, Marti Marković i Draganu Ambroziću iz Doma omladine Beograda, kao i celoj ekipi iz „theNOfilm“, sa kojima smo ostvarili izuzetnu saradnju. Za razliku od prvog spota koji smo uradili, ovaj je jednostavniji, u smislu da prikazuje nas u onome što najbolje radimo. Na jednostavan, ali jasan i glasan način svedočimo: bez zrna duhovnosti, sve je osuđeno na propast, i ono levo i ono desno što je; stojimo li na postojanim temeljima, straha nema.

Deca Apokalipse je muzička grupa sastavljena od osam članova. U želji da pronađe autentičnu muzičku formu koja treba da potpomogne i dočara ideju iza koje stoji, grupa je na integralni način spojila sve buntovničke pravce u svoj muzički izraz koji je time satkan od hip-hop kulture do celokupne metal tradicije uključujući i muzičko nasleđe ovih prostora kao i elektronsku muziku. Tekstovi su istovremeno i direktni, nedvosmisleni i tajanstveni, skriveni, obojeni alegorijom, ali sa jasnim stavom i težnjama, kao i temama koje se tiču čoveka i njegovim rasponom od podzemnog do ontološkog. Nakon okupljanja, Deca Apokalipse su od 1. oktobra do 1. decembra 2012. godine napravili preko 15 pesama i od okupnog broja odabrali 7 koje su počeli da snimaju 5. decembra iste godine u Beogradu (studio Draft). Album je završen i nosi naziv Era papirnih grobova.

Deca Apokalipse su svi iskreni tragaoci, oni koji otkrivaju, ali ne traže samo ono protiv čega će da budu, jer taj bunt ima za cilj da rastrese i razmakne sve slojeve laži, glumatanja, podilaženja ukusu mase, i dopre do autentičnog, posebnog, lepog – do odgovora – za šta se vredi boriti, za šta vredi biti?

  • Foto: Adam Drvenica

(Visited 70 times, 1 visits today)