Debi EP „Vol. 1“ benda Defect Gloria dostupan za besplatno preuzimanje


Defect Gloria - Vol. 1 (prednja)RockSvirke.com s ponosom vam predstavljaju debi EP mladog odžačkog benda Defect Gloria pod nazivom „Vol. 1“ dostupnim za besplatno preuzimanje putem naše izdavačke kuće.

„Vol. 1“ je debi EP grupe Defect Gloria koji je uvod u debi album koji će krenuti da snimaju do kraja godine, a koji će biti objavljen početkom sledeće godine. Snimanje je obavljeno tokom marta i aprila 2013. godine u studiju Kontakt u Odžacima. Producenti albuma su: Damir Dražić i Miroslav Vlajnić. Tekstove i muziku potpisuje Denis Držaić, osim za pesmu „Stubovi“ koju je uradio zajedno sa Sretenom Jovanovićem. Aranžmani su delo kompletnog benda.

„Početna ideja snimanja nije bila da snimimo EP, već da snimimo ceo album koji će nostiti ime [Vol.1], ali smo brzo odustali od toga i odlučili se za EP jer nam je to delovalo praktičnije u tom trenutku“ prenosi frontmen benda Denis Držaić – Dee Dee.

Bend pod imenom Defect Gloria postoji zvanično od 2012. godine. Pre toga se bend zvao HeaT OuT. Kada su promenili ime ostala su aktivna dva člana, Denis Držaić – Dee Dee (vokal, solo gitara) i Nikola Radosavljević – Johnny (prateći vokal, bas), a kao zamena predhodnim kolegama dolaze Sreten Jovanović – Cane (bubanj), Nenad Stošić (ritam gitara) i Mihajlo Atanasijević – Maylo (vokal).

„Kao što je ovaj EP šarolik po pitanju muzičkog žanra, ali opet dosta jednostavan, naš album prvenac „Mržnja Ljubav Bol“ će ipak biti malo mračniji i kompleksniji.“

Defect Gloria snima i spot za pesmu „Talasi“ koji je oduševio mnoge i sa kojim su označili kraj snimanja prvog EP-a. U narednom periodu bend će snimiti još dva spota za pesme „Stubovi“ i „Sećanja“.

„Preporučujem svakom ljubitelju dobre muzike da poseti www.rocksvirke.com i da skine naš EP i da ima uvod u naš album prvenac koji će biti dostupan početkom sledeće godine“ prenosi Dee Dee.

EP je izdat pod etiketom: RockSvirke (fizičko i online izdanje).

Datum izdavanja: 20. maj 2013.

Kontakt: office@rocksvirke.com

Defect Gloria - Vol. 1 (zadnja)

(Visited 57 times, 1 visits today)