Debi album grupe GUMP


GUMP - 2013.Nakon meseci napornog rada u studiju, alternativni rokeri iz Zaprešića, bend GUMP izdao je svoj prvi studijski album 2013. pod etiketom Dallas Recordsa sa potpisom producenta Brajana Kostela (Brian Costell).

Ono što je karakteristika benda Gump jeste ženski vokal mlade Ivane Pavlović koja je ujedno i tekstopisac, kao i flautiskinja benda. Ivana Pavlović uz Luku Pršu na gitari, Ivana Mađerića na bubnju i Josipa Antolića na bas gitari čini pokretačku kreativnu snagu jer od 2007. ova ekipa je stvorila desetine promišljenih pesama od kojih su se najbolje našle na debitantskom albumu 2013..

Na albumu su svojim instrumentima pripomogli Josip Tocilj Toško (Sick Swing Orchestra), Rista Ibrić i Vlada Divljan, a na albumu posebno iskače obrada EKV-a „Par godina za nas“ koja bi trebala naslediti „Riječi istine“. Album je sniman u studiju A KAJ, a miksao ga je i producirao Hrvoje Prskalo Vidra u studiju Zg Zvuk.

Dobili su pohvale od Damira Urbana koji je o bendu rekao: „Nema se tu puno toga za reći. Zvučite super.“

Veliku pohvalu dobili su i od gitarista Divljih Jagoda – Zele je na „Ratu bendova“ rekao: „Ako govorimo o bendu koji ima promišljanje, imaginaciju, energiju, dinamiku, to je svakako ovaj bend.“

Osvojili su nagrade za najperspektivniji bend na zaprešićkom Demo festu, a finalisti su i HR Demo kluba 2011. U decembru 2011. godine na takmičenju u Hard Placeu, Lord Bišop (Lord Bishop) iz konkurencije deset bendova proglasio ih je najboljima i pozvao na svoju letnu evropsku turneju…

(Visited 106 times, 1 visits today)