Debi album „Do modrih dubina“ Milana Koraća dostupan za besplatno preuzimanje


Milan Korać - Do modrih dubina (prednja)RockSvirke.com s ponosom vam predstavljaju album novosadskog kantautora Milana Koraća pod nazivom „Do modrih dubina“ u saradnji sa matičnim bendom Šinobusi, kao i najpoznatijim srpskim predstavnicima regea Del Arno Band-om dostupnim za besplatno preuzimanje putem naše online izdavačke kuće.

Knjiga pesama i cd pod nazivom „Do modrih dubina“ će u petak 07. juna ove godine biti objavljen za izdavačku kuću „Prometej“ iz Novog Sada. Knjiga i cd će se moći kupiti u svim boljim knjižarama. Knjiga sadrži tekstove pesama sa svih dosadašnjih albuma Šinobusa (uključujući i novi koji će biti objavljen na jesen), dvanaest pesama poezije, kao i tekstove sa albuma „Do modrih dubina“. Pakovanje sadrži 72 stranice u tvrdom povezu i cd. Na cd-u se nalazi devet pesama, a pesma „Gde me vode ruke“ je urađena u saradnji sa Del Arno Band-om, najpoznatijim srpskim rege bendom.

Koncertna promocija albuma „Do modrih dubina“ će se održati u petak 07.06.2013. u Velikoj Sali Kulturnog centra Novog Sada od 23h, u okviru festivala „Poezika“. Knjiga pesama i cd će se moći kupiti po promotivnoj ceni.

Album „Do modrih dubina“ je kolekcija tekstova, poezije i pesama nastalih u periodu od 2000. do danas.

„Na albumu su svirali članovi grupe Šinobusi, kao i mnogi dragi prijatelji. Stvaran je polako, bez rokova, bez ikakvih projekcija za budućnost. Cilj je bio muzika, osećaj koji nije uslovljen vremenom ili prostorom u kom se nalazimo. Dominantan instrument je akustična gitara i pristup pesmama je kantautorski“, kaže kantautor Milan Korać.

„7. i 8. juna ove godine u Kulturnom centru Novog Sada održaće se jedan zaista poseban festival pod nazivom ‘Poezika’. Publika će imati jedinstvenu priliku da čuje talentovane kantautore iz Slovenije, Hrvatske, Republike Srpske, Crne Gore i Srbije. U petak 07.06.2013. godine, posle koncerata Isidore Milivojević iz Kotora, zatim Katarine Juvančić i Dejana Lapanje iz Ljubljane, koji se održavaju u klubu ‘Tribina mladih’ na spratu Kulturnog centra, održaćemo koncertnu promociju albuma ‘Do modrih dubina’ u velikoj sali u prizemlju.“

„Nastupiću sa bendom u postavi: Nenad Patković-električna gitara, Predrag Dmitrović-bas gitara, Đorđe Bubnjević-bubanj i Stefan Stefanović-Gile-usna harmonika. Program će trajati oko sat vremena, a ako publika bude raspoložena, koncert ćemo produžiti. Program festivala se nastavlja i u subotu 08.06.2013. godine, a program i detalje o izvođačima možete saznati na sajtu www.poezika.com/program.“

Album je izdat pod etiketom: Prometej (fizičko izdanje) i RockSvirke (online izdanje).

Datum izdavanja: 07. jun 2013.

Kontakt: office@rocksvirke.com

Milan Korać - Do modrih dubina (zadnja)

(Visited 58 times, 1 visits today)