Death DTA u Beogradu!


Death DTA @ Dom omladine BeogradaKoncertne agencije MH Concerts & Serbian Hellbangers ponosno predstavljaju koncertni „death metal“ spektakl, 5. aprila u Dom omladine Beograda dolaze Death DTA i Obscura u okviru evropske turneje pod nazivom European Thought Patterns.

Nikada scena nije prežalila preranu smrt tvorca i ultimativnog vladara „death metal“ zvuka, nikada nije i sigurno je da nikada neće! Odlaskom legendarnog Čaka Šuldinera (Chuck Schuldiner) ostala je praznina koju niko nikada nije uspeo da popuni i večni krik mnogih koji su ostali gladni i žedni njegovog maestralnog dela.

Baš zhavaljuući svim tim nepreglednim armijama poštovalaca širom sveta, nakon više godina razmišljanja i planiranja stvoren je Death DTA. Bend sačinjen od najbližih prijatelja i saradnika Čaka Šuldinera. Ekipa vrhunskih muzičara rešena da fanovima ponudi žive izvedbe besmrtnih hitova legendarnog benda i da ujedno na taj način oda počast preminulom prijatelju i kolegi.

Death DTA koji će ponosno uzdići čuveni logo benda Death iznad bine Doma omladine Beograda biće: Stiv Di Đorđio (Steve di Giorgio; Death, Testament, Sadus), Džin Hoglan (Gene Hoglan; Death, Testament, Dark Angel), Bobi Koelbl (Bobby Koelble; Death) kao i Maks Felps (Max Phelps; Cynic).

Čast da upotpune i na pravi način otvore ovaj koncert dobili su fantastični „technical progressive death metal“ bend Obscura iz Nemačke koji će promovisati njihov novi album Akroasis koji se u prodaji očekuje 5. februara ove godine, a izdavač je Relapse Records.

Evropska turneja startuje u Rimu, 30. marta, a završava se 23. aprila u Pordenonu (Italija). Od koncerata u regiji, jedino je Beograd uvršten na listu.

Ulaznice u prodaji po ceni od 2.600 dinara, dok će na dan koncerta iznositi 3.000 dinara.

(Visited 103 times, 1 visits today)