Dead Can Dance sa novim albumom u Beogradu


Svetski muzički fenomen Dead Can Dance nastupiće konačno u Srbiji. Poznati i priznati australijski bend, koji su još davne 1981.godine osnovali  Lisa Džerard (Lisa Gerrard) i Brendan Peri (Brendan Perry), održaće premijerni koncert u beogradskom Sava centru  28.juna naredne godine.

Za 37 godina karijere izdali su osam studijskih i nekoliko live albuma, išli na turneje i komponovali muziku za filmska ostvarenja. Imali su periode kada zbog fizičke razdvojenosti nisu nastupali zajedno, već su gradili solo karijere, ali nikada nisu prestali da budu dobar tim.

Nova, deveta ploča Dionysus biće objavljena 2. novembra za [PIAS] Recordings. Ovo izdanje nasleđuje album Anastasis iz 2012. godine. Predstojeći album inspirisan je raznim pričama i ritualima Dionisovog kulta.

Pored novog studijskog izdanja, Dead Can Dance najavili su i veliku evropsku turneju, u okviru koje će posetiti i Beograd. Ulaznice po promo ceni od 2900 dinara biće dostupne već od petka, 7. septembra, na svim prodajnim mestima Eventima, kao i na sajtu eventim.rs.

 

(Visited 129 times, 1 visits today)