Dead Can Dance poklanja singl i krenuo na svetsku turneju


Dead Can Dance - AnastasisProšlo je više od šestnaest godina od poslednjeg albuma kultnog eksperimentalnog rock dueta Dead Can Dance. Novi album se zove „Anastasis“ pod okriljem nezavisne izdavačke kuće „PIAS“ i koji se pojavio 13. avgusta ove godine. Putem zvaničnog sajta možete besplatno preuzeti prvi singl „Amnesia“.

Dead Can Danceje dugotrajni projekat Brendana Perija (Brendan Perry) i Lize Džerard (Lisa Gerrard) koji je nastao davne 1981. godine u Melburnu (Australija), koji su definisale mnoge generacije. Godinu dana kasnije sele se za London gde nastavljaju svoj rad. Duet prestaje sa radom 1998. godine da bi se ponovo okupili 2005. godine za svetsku turneju. Nakon toga još jedna pauza, da bi 2011. godine ušli u stidio i krenuli sa snimanjem novog materijala.

Album „Anastasis“ je prvi novi zajednički album dueta (posle raznih solo radova i saradnji, kao i retrospektivne turneje iz 2005. godine) nakon poslednjeg „Spiritchaser iz 1996. godine, koji je dostigao 1. mesto na listi „Billboard Top World Music Albums“. Do sada su izdali 10. studijskih albuma uključujući i poslednji. Kao jednu od najava ponovnog okupljanja, krajem septembra prošle godine su krenuli sa pojedinačnim puštanjem petodelnog EP pod nazivom „EP Live Happenings“ koji se može besplatno preuzeti putem zvaničnog sajta i koji sadrži pesme sa poslednje turneje iz 2005. godine.

Nova svetska turneja je krenula juče iz Kanade i grada Vankuvera, a ono što je svima nama interesantno je evropska turneja koja da sada broji 23. grada, od kojih je 16. već rasprodato. Najbliža destinacija nama je Budimpešta koja je na programu 17. oktobra u Papp Laszlo areni.

Kompletan spisak svetske turneje možete pogledati na sledećem linku i dok je posmatrate poslušajte jedan od hitova grupe ispod.

(Visited 67 times, 1 visits today)