Darkwood Dub u Zagrebu


Darkwood DubJedan od najboljih regionalnih bendova, beogradski Darkwood Dub nakon tri godine ponovno nastupa u Zagrebu i to u Velikom pogonu Tvornice Kulture u subotu, 28. septembra.

Darkwood Dub je vodeća alternativna rok grupa iz Srbije osnovana 1988. godine u Beogradu. Njihov dolazak na poziciju jednog od najuticajnijih bendova u regiji je trajao jako dugo, a nakon objave prvog albuma Parampačad (1994) postaju najpopularniji underground bend u Beogradu. Album Život počinje u tridesetoj iz 2002. godine bio je najprodavaniji album godine, a ujedno proglašem i najboljim albumom od strane muzičke kritike.

U 2011. godini singlom “Nešto sasvim izvesno” najavljuju čak osmi studijski album Vidimo se na kojem gostuje poznata džez pevačica Bisera Veletanlić.

Darkwood Dub je jedan od retkih bendova uz koji možete kulirati i plesati, a ljubitelji džeza i džez fjužina sa oduševljenjem prihvataju novog člana Vasila Hadžimanova, sjajnog i nagrađivanog klavijaturistu, zbog kojeg bend zvuči još življe i energičnije. Postoji li neko ko eksperimentalni rok, elektro, džez, bosa novu, fank i dab objedinjuje suptilnije i prepoznatljivije od njih?

Ako ste ih već imali prilike slušati u 2013. godini na Exit ili Terraneo festivalu onda svakako nećete propustiti njihov nastup u klupskom okruženju Tvornice Kulture.

Ulaznice za koncert Darkwood Duba su u prodaji po ceni od 50 kuna, a na dan koncerta cena je 70 kuna. Ulaznice potražite na prodajnim mestima i u sastavima Eventima i Entria.

(Visited 119 times, 1 visits today)