Darkwood Dub u trci za MTV nagradu


MTV je objavio nominacije za nagradu Best Regional Act u okviru dodele nagrada MTV Europe Music Awards 2009.

U kategoriji najboljeg regionalnog izvođača, nominovani su: Darkwood Dub, Dubioza Kolektiv, Elvis Jackson, Lollobrigida i Superhiks.

O nominacijama je odlučivala mreža MTV-jevih muzičkih stručnjaka iz celog regiona.

Pobednika u ovoj kategoriji odabraće gledaoci iz regiona ex-YU, koji mogu glasati putem interneta do 11. oktobra u ponoć.

Dobitnik nagrade Best Regional Act, koji će kao i ostali pobednici lokalnih MTV-jevih kanala u Evropi, biti poznat 12. oktobra, plasira se u borbu za nagradu Best European Act.

O pobedniku u ovoj kategoriji, koji će biti predstavljen uživo na dodeli nagrada MTV Europe Music Awards, odlučiće takođe glasovi gledalaca.

„Nadamo se da će kandidati za MTV Best Regional Act na pravi način predstaviti svoje lokalne scene. Ovo je još jedna sjajna prilika da promovišemo muzičare iz regije i pružimo im priliku da se okušaju na međunarodnoj sceni. MTV je snažno fokusiran upravo na umrežavanje scene – lokalno, regionalno ali i međunarodno», izjavio je Tom Ehr, regionalni direktor MTV-ja.

Dodela nagrada MTV Europe Music Awards biće održana u O2 World Areni u Berlinu, 5. novembra, a prenos uživo počeće u 21h.

Dodela prošlogodišnjih MTV-jevih evropskih muzičkih nagrada održana je u Liverpulu.

Izvor:

Popboks.com

(Visited 39 times, 1 visits today)