Darkvudi, Jinx, Petrol na Mejnu


Darkwood DubSvake godine promovišemo izvođače iz Srbije i regiona, one manje poznate, ali i one velike po regionalnim, a i evropskim okvirima. Ove godine na glavnoj bini, pre nastupa najvećih zvezda svetske muzičke scene, očekuju nas svirke omiljenih bendova sa ovih prostora! Pored već najavljenog Petrola, na mejnu su do sada potvrđeni i Jinx, Darkwood Dub i S.A.R.S.

Nastup na Exitu potvrdio je i čitav niz domaćih i regionalnih bendova, koji će od 7. do 10. jula prašiti i po ostalim binama Exit festivala. Pored već najavljenih Partibrejkers, Irie FM, The Good Guys , Gramophonedzie i Svi na pod, na Exit 2011 dolaze i Atheist Rap, Killo Killo, Kandžija i Ringišpil.

Darkwood Dub je novi bend koji je izdao za Exit etiketu powered by Tuborg. Novi singl „Nešto sasvim izvesno“, u kojem gostuje legendarna diva Bisera Veletanlić, izdat je za besplatno preuzimanje na sajtu exitmusic.tv, a bend će do svog nastupa na festivalu za Exit etiketu izdati i novi album, koji će promovisati na festivalu.

Jedan od najbitnijih bendova regionalne scene, ustoličeni na granici između mejnstrima (za koji su bili previše alter) i altera (za koji su bili previše mejnstrim), Jinx, takođe dolazi na Mejn. Radiofoničan, pitak, pametan pop koji se lepi za uši, obezbedio je bendu publiku na celom području bivše Jugoslavije. Jinxi su trenutno fokusirani na promociju albuma “Diksilend” u regionu, i smatraju da je ovo najbolji trenutak da se predstave na glavnoj bini Exita.

Zvezde nove srpske scene i vlasnici albuma “Nezgodno vreme opasni dani”, beogradski psihodelični trio Petrol, pored toga što će novi album objaviti za Exit etiketu, jesu i zvezde mejn stejdža Exita 2011. Ljubimci kritike i publike s prefinjenijom muzičkim ukusom na glavnoj bini staće rame uz rame sa svetskom muzičkom indi aristokratijom.

Nezaboravne žurke na festivalu očekuju se i od novosadskog pank sastava Atheist Rap, ali i od ovdašnjeg fank i rege benda Killo Killo. Beogradski S.A.R.S. je svojim singlom „Buđav lebac“ u najkraćem roku ostvario neverovatno veliku popularnost na prostoru Srbije i bivše Jugoslavije. Uspeh i prihvaćenost ove pesme je poseban fenomen, a ako više od 100 koncerata od objavljivanja njihovog albuma 2008. godine nisu najbolji dokaz za njihovu popularnost, koliko ih publika voli dokazaće ovog leta na Mejnu.

Gost iz Hrvatske, dvadesetšestogodišnji hip-hoper i borac za pravdu iz Osijeka, Kandžija, poznat po eklektičnom zvuku i iskrenim stihovima, predstaviće nam na Exitu novi album planiran za sredinu ove godine, “Koktel od rakije”.

A novosadsku ekipu upotpuniće i mlada pank/rege/ska grupa Ringišpil, koja ovih dana objavljuje svoj album za besplatno preuzimanje pod Exit etiketom.

WeShareMusic je kampanja Exit Festivala koja obuhvata promociju izvođača, s posebnim akcentom na domaće i regionalne bendove, kroz niz različitih akcija. Exit Label powered by Tuborg postoji od 2009. godine i do sad je na njemu objavljeno 20 izvođača. Godinama unazad Exit organizuje konkurs Play@Exit kao prostor za nove i nedovoljno afirmisane bendove na Exit Festivalu. Prošle godine pokrenuta je Exit Muzička konferencija i započeta saradnja Exit Festivala sa drugim evropski festivalima sa ciljem promocije domaće i regionalne scene i razmene bendova. Sve ove pojedinačne akcije od 2011. uobličene su u celinu pod nazivom WeShareMusic.

(Visited 39 times, 1 visits today)