Darko Rundek – novi spot i turneja po Srbiji


Rundek Cargo TrioPred turneju po Srbiji, Rundek Cargo trio objavio je novi spot za pesmu „Sanjala si da si sretna“ koja je novi singl sa albuma „Plavi avion“ (2010).

Animirani spot „Sanjala si da si sretna“, uradili su animator Zoran Mudronja i slikarka Ana Kolega, vizuelno u duhu njenog omota za album „Plavi avion“.

U okviru Srpske turneje, trio će održati šest koncerata u pet gradova. Prvi u nizu je koncert u Kikindi 28. aprila, zatim slede Dom omladine Beograda 29. i 30. aprila, 1. maj u Domu kulture Čačka, 2. maj u „Sinagogi“ u Novom Sadu i 6. maj u Subotici.

Ulaznica za beogradske koncerte košta 1.500 dinara i može se naći od sutra na blagajni DOB-a, kao i preko mreža Card Service i Eventim.

Trio čine nekadašnji vođa kultnog zagrebačkog Haustora Darko Rundek, multiinstrumentalista Dušan Duco Vranić i violinistkinja Isabel. Proteklih nekoliko meseci neaktivnosti benda Rundek je iskoristio između ostalog za nedavni boravak u Indiji. Svoj boravak u Indiji opisuje kao pustolovinu tokom koje je proučavao tamošnju muziku i upijao duhovne uticaje budizma i hinduizma. „Jesen i zima su bile mirne, odmor i priprema za nove pustolovine koje nam predstoje ovog proljeća“, kaže Rundek.

Tokom uspešne solo karijere Darko Rundek stigao je u jednom trenutku do mnogoljudnog Cargo orkestra, da bi potom napravio novi iskorak i pod manjom firmom Rundek Cargo trio otisnuo se u pustolovinu zvanu „Plavi avion“ (2010).

„Godinama radim jedan novi projekat sa violinistkinjom Izabel Between u kome smo puno eksperimentirali. ‘Plavi avion’ je spojio Between i rad sa Ducom, i sve ide ka tradicionalnoj improviziranoj muzici. Mislim da je prije svega ovaj album stvarno album Rudnek Cargo trija. To nisu samo moje, nego zajedničke odluke. Pjesme su se otvorile zahvaljujući našoj suradnji“, rekao je Rundek.

(Visited 56 times, 1 visits today)