Darko Rundek Cargo Trio @ DFK, Banja Luka


Darko Rundek19. i 20. novembra DFK ugostiće Rundek Cargo Trio koji čine Darko Rundek – glas, gitara, udaraljke, Isabel – violina, zvučni efekti i Dušan Vranič – Duco – klavir, harmonika, citra, glas, udaraljke. Očekuju vas svi hitovi Rundeka još iz vremena Haustora.

Frontmen zagrebačke grupe Haustor s kojima je 80-tih godina snimio 4 studijska albuma Darko Rundek kultna je figura jugoslovenskog novog vala. Uz rediteljsku karijeru devedesetih se godina posvetio… pozorišnoj muzici u Parizu, a 1997. izdaje svoj prvi samostalni album Apokalipso – kaleidoskop različitih stilova, smjer koji profilira i nadalje u albumima s osmočlanim Cargo Orkestrom.

Rundek na jedinstven način spaja vrhunsku poeziju na nekoliko jezika sa zvukovima mediterana, srednjo-evropske muzike, balkanskog i latinoameričkog folka, rocka, elektronike. Riječ je o umjetničkoj harizmi kojoj je svaka žanrovska, stilska i nacionalna definicija preuska.

Za razliku od Cargo Orkestra, koji koristi Rundekove pjesme kao motive za slojevita barokna muzička i scenska razigravanja, Cargo Trio bavi se njihovom poezijom, otvarajući prostor sugestiji, slici, arhitekturi.

Cijena karte za ovaj svojevrsni spektakl koji čekamo skoro godinu dana je 15 KM. Karte će se uskoro naći u prodaji i to 350 njih. Ukoliko bude interesovanja, radićemo dva koncerta odjednom.

Vidimo se 🙂

(Visited 167 times, 1 visits today)