Dark Dark Dark, North America i The Mothership Orchestra u klubu Quarter


Dark Dark Dark @ The Quarter, Novi SadU subotu 18. maja škrIPA i klub Quarter predstaviće nam američki folk bend Dark Dark Dark. Kao podrška nastupiće North America, američki indi rok bend i The Mothership Orchestra, indi rok bend iz Požege.

Dark Dark Dark iz Mineapolisa, predvođen harizmatičnom Nonom Mari Invi (Nona Marie Invie), jedan je od najkvalitetnijih bendova novije američke generacije. Njihovo stvaralaštvo se može opisati kao savršena kombinacija amerikane folka i pop senzibiliteta!

Iza sebe imaju tri veoma zapažena albuma: The Snow Magic (2008), Wild Go (2010) i Who Needs Who (2012).

Sanjive klavirske deonice, prepletene zvucima harmonike, bendža, klarineta i autentičnog glasa None Mari Invi daju unikatan spoj i doživljaj kod slušaoca, a singlovi Daydreaming, Wild Goose Chase, Tell Me, svojim omamljujućim efektom i beskrajnom melanholijom kompletiraju sliku ovog benda. Još od turneje koja je promovisala drugi album Wild Go, bend je nastupao širom Amerike i Evrope, uživajući na rasprodatim koncertima i nastupajući kao predgrupa bendovima poput The National i Low.

The Mothership Orchestra je indie pop bend formiran 2005. godine u Požegi. Posle dva EP izdanja (Waking the dead i Everything and nothing tales) i pojavljivanja na kompilaciji „Nova srpska scena: jutro će promeniti sve“, album prvenac grupe „Song for you“ izlazi sredinom 2010 godine. Zvuk TMO karakteriše bogata orkestracija, kao i uticaj dauntempa, britanskog folka, dark kabareta i baroknog popa. Muziku The Mothership Orchestra, često porede kako sa grupama poput Tindersticks, Lambchop, The Waterboys, tako i sa uticajnim izvođačima britanske folk scene kao što su Nick Drake, Fairport Convention i Pentangle. Ovom prilikom će predstaviti i neke od pesama sa predstojećeg albuma na kome vredno rade i koji se očekuje tokom ove godine.

Početak ovog događaja zakazan je za 21 čas, a ulaznice se mogu kupiti preko prodajne mreže Gigs Tix po ceni od 800 dinara, dok će na dan koncerta cena iznositi 1000 dinara.

(Visited 15 times, 1 visits today)