Daniel Lanoa objavio novu ploču


Fotografija: Floria Sigismondi

Jedanaestostruki osvajać Gremi nagrade, kantautor i producent Daniel Lanoa (Lanois), objavio je novi album pod nazivom Heavy Sun za eOne — premijerno izdanje za njegovu “Maker Series” etiketu.

Snimljen u Los Anđelesu i Torontu, Heavy Sun spaja klasični gospel i modernu elektroniku, mešajući peščane, ljudske teksture sa oštrim, digitalnim akcentima i bujnom, uskovitlanom atmosferom, stvarajući zvuk koji je istovremeno toplo poznat i smelo neočekivan. Aranžmani ovde su prostrani i sneni, usidreni bogatim, pravednim orguljama prelivenim prozračnim falsetom i očaravajućom četvorodelnom harmonijom, a tekstovi su poletni i puni duše, tapkajući u zajedničkoj neizvesnosti ljudskog stanja da pruži nadu, utehu i vezu u trenutku kada sve ove stvari oskudno nedostaju.

Taj zajednički duh ovde je u potpunosti prikazan, sa Lanoom i drugovima u bendu – gitaristom/pevačem Rokom DeLukom (Rocc DeLuca), orguljašem/pratećim vokalom Džonije Šepardom (Johnny Shepherd) i basistom/pratećim vokalom Džimom Vilsonom (Jim Wilson) – pokazujući neporecivu hemiju i bezgranični apetit za zvučnim otkrićima koja daleko prevazilaze uticaj bilo kog pojedinačnog člana.

U nastavku možete pogledati video za pesmu “Way Down”.

(Visited 7 times, 1 visits today)