„Daljina, dim i prašina“ – novi spot Bajage


Bajaga - Daljina, dim i prašinaBajaga i Instruktori snimili su spot za pesmu „Daljina, dim i prašina“ sa istoimenog albuma koji je izašao ove godine. Bajagić je objasnio da je ovo „mala, jednostavna pesma“, koju je poslednju napisao i da ona zapravo otvara album.

U spotu se, pored Momčila Bajagića i članova benda, pojavljuje i poznati srpski glumac Srđan Žika Todorović.

Treći spot sa novog CD albuma „Daljina, dim i prašina“ rađen je u Beogradu i obližnjoj Deliblatskoj peščari. Snimanje je povereno režiseru Žaretu Batinoviću, a za stajling benda bila je zadužena poznata modna kreatorka Nataša Šarić.

U zrelijem tekstu se oseća miris poznijih godina. Bajaga svojim autentičnim glasom opisuje vreme kao putovanje kroz „Daljinu, dim i prašinu“ gde postoji neizvesnost, pogrešne procene, usponi i padovi, ali na kraju svih tih iskustva ostaje ono pozitivno. Spot bi se trebao pojaviti uskoro, uoči turneje povodom novog albuma koja počinje 8. decembra na festivalu „Omladina“ u Subotica, a nastavlja se 14. decembra u Domu mladih u Sarajevu, 20. decembra ljubljanski Tivoli i 25. decembra nastup u Festivalnoj dvorani Lent u Mariboru.

(Visited 61 times, 1 visits today)