Dajdo se vraća sa novim singlom


DidoPopularna britanska pevačica Dajdo (Dido) objavila je novi singl “No Freedom” sa novog albuma “Girl Who Got Away”.

Prethodni album „Safe Trip Home“, izašao je pre četiri godine, a „Girl Who Got Away“, mogao bi da bude i njen najbolji album do sada. Najsličniji je prvencu „No Angel“, koji je jedan najprodavanijih debi albuma ovog veka.

Pesme su utemeljene  u raskošnoj elektronici, u nežnom i moćnom vokalu koji im daje upečatljivost. Tople su i uzbudljive, duboko emotivne.Većina materijala sa novog albuma snimljena je pre leta 2011, kada su Dajdo i njen suprug dobili dete. U međuvremenu pesma „If I Rise“ koju je zajedno sa kompozitorom A R Rahmanom uradila za film „127 sati“, nominovana za Oskara.

“Sve pesme na albumu napisala sam pre nego što sam ostala trudna, a neke su i snimljene za vreme moje trudnoće Zabavno je da sam ,recimo, naslovnu pesmu pevala dok me je beba šutirala u stomaku. U jednom trenutku sam mislila da će me preturiti!“

Većinu pesama napisali su Dajdo i njen brat, osnivač grupe Faithless, Rolo Armstrong. „Bilo je veoma zabavno raditi ovaj album“, izjavila je Dajdo.“Uopšte nisam bila pod bilo kakvim pritiskom. Sve je teklo lako i prirodno“. Neke od pesama komponovalaje  i u svojoj kuhinji, snimala je u studiju ili po hotelskim sobama sa obe strane Atlantika u društvu Brajana Ina, Džefa Baškera, Rikija Noulsa, Grega Kurstina i svog brata.“Na svim prošlim albumima, bilo je teških dana na snimanju“, priznaje Dajdo i dodaje „Ovoga puta ni jedan dan nije bio takav“.

Pored „No Freedom“ izdvajaju se pesme „Go Dreaming“, „Let Us Move On“ (na kome gsotuje reper Kendrick Lamar ) kao i autobiografska „Sitting On The Roof Of The World“. Za prvi singl sa novog albuma Dajdo je izjavila: „To je jedna od omiljenih mi pesama na albumu, a njen naslov na neki način i sumira mojih prethodnih nekoliko godina. Odvojiti se od svega na neko vreme, osnovati porodicu, snimiti novi album. sada ne mogu da sačekam da ga ljudi čuju“.

(Visited 99 times, 1 visits today)