Dado Topić u Beogradu završava album


Dado Topić trenutno u Beogradu završava novi album koji će izaći početkom juna meseca. On će ovoga leta nastupiti i na muzičkom festivalu u Budvi sa pesmom „Ovaj svet je ludnica”.

– Pesme su hevi, udaračke i predstavljaju komentar na život, a to je ono što danas rokeri, nažalost, retko rade. Filing ploče je potpuno kontraevropski – priča Dado i otkriva stihove nove pesme „Ovaj svet je ludnica, scenario haosa, pandemija virusa, anarhija medija…”.

Kada je reč o saradnji sa Stingom u vezi s projektom za očuvanje planete, to u ovom trenutku stagnira zbog turneje slavnog muzičara.

– On toliko ima obaveza da mi ništa drugo ne preostaje nego da čekam jesen i prvi njegov slobodan termin. Shvatio sam da je Sting ne planetarna, nego galaktička zvezda – kaže Topić, koji je nedavno napisao i komponovao pesmu „Keep it on your mind”, koju bi trebalo da snimi sa Stingom, Brajanom Adamsom i još desetak svetski poznatih muzičara. Ideja je da po uzoru na pesmu Boba Geldofa „We are the World” i slične pošalju poruku svetu „Čuvajmo planetu”. Topić je pesmu predao Stingu, načelno se dogovorio o saradnji i čeka prvi slobodan termin.

Autor: S. M.

Foto: G. Sivački

Izvor: Blic Online

(Visited 135 times, 1 visits today)