Countryside Jam Vršac 2012: Block Out, Eyesburn, Iskaz, Piknik, Township Rebellion


Countryside Jam Festival 2012 @ VršacU sklopu „Countryside Jam Festival“-a (prvi Srpski festival ekstremnih sportova) u gradu Vršcu dve glavne večeri (31.08./01.09) biće završene uz svirke Block Out-a, Eyesburn-a, Iskaz-a, Piknik-a, Township Rebellion-a,…

Posto ekstremni sportovi svakako spadaju pod “urbanu kulturu” sva dešavanja biće propraćena raznim akcijama u cilju podizanja svesti današnjoj omladini. Biće postavljeni štandovi u blizini mesta predviđenih za takmičenja, na kojima će posetioci moći od stručnih lica da se informisu o svim problemima modernog društva a pre svega o onima sa kojima se susreće današnja omladina.

„Mogu sa sigurnošću reći da će Countryside Jam već druge godine svog postojanja biti broj jedan u ovom delu Evrope. Da će bodovi iz minimum pet ekstremnih sportova biti priznata na svetskim rang listama. Pa će se popularnost ovih sportova vrtglavo povećati. Gde će se broj sportova, učesnika i publike utrostručiti. A samim tim i ‘income’ naše organizacije ali i svih prijatelja ovog festivala.“, kaže Vladimir Kostić, organizator festivala.

Treći dan festivala nosiće naziv Free Your Mind na kome će se u saradnji sa više organizacija održati tribine i predavanja o problemima današnjice (zloupotreba narkotika, trafiking, zagađenje naše planete,…).

„Suvišno je napomenuti sa kakvim se sve nepoznanicama susreće današnja omladina i kroz kakve probleme prolaze. Ali je preko potrebno reći da nadležni najmanje rade kako bi se tu nešto promenilo. U zemlji imamo mnogo organizacija koje se brinu za rešavanje tih problema ali takođe i problem jer su to sve neprofitabilne organizacije sa nedovljnom podrškom nadležnih. Idelano rešenje je postavljanje info štanda upravo tamo gde su mladi. Za sada jedini koji su tako nešto radili jeste organizacija ‘Exit’, upravo na muzičkom festivalu. A u cilju nastavljanja sjajne saradnje koju imam sa raznim organizacijama (Jazasom, IPON-om, UPD-om, Stop Drogama, Dobri ljudi, EKO Vršac,…) tog trećeg dana festivala će svi oni držati predavanja na teme iz njihove oblasti, na štandu koji će biti postavljen u blizini kampa festivala na Vršačkom bregu. A uveče će iz organizacije IPON izvesti predstavu pod nazivom ‘Nikad Heroin’ u Vršačkom Pozorištu Sterija.“ prenosi Vladimir.

Muzički program:

31. avgust 2012

  • Iskaz
  • Blaya dub playa
  • Gazda Paja
  • The Hoods
  • Mi samo sviramo feat G-spot (KZS)

01. septembar 2012

  • Eyesburn
  • Block Out
  • Piknik
  • Township Rebellion
  • Srce male rode

(Visited 14 times, 1 visits today)