Čopor izbacio novi album „Menok i Getah“


Čopor - Menok i GetahRoberto Vodanović ili u muzičkom svetu poznatiji kao Čopor nedavno je izbacio singl „Preko mora“ kojim je najavio album „Menok i Getah“ koji od 28. juna možete skinuti sa autorovog Bandcamp-a.

„Nakon zavtšene trilogije „Mea Culpa“ i završnog albuma iste „In Memoriam“ iz raznoraznih razloga odlučio sam da više neću snimati albume. No pjesme su i dalje nadolazile. Tragični splet događaja u tom perjodu koji se dogodio u mojoj blizini a posebno mojim prijateljima potaknuo me na razmišljanje i na spoznaju kako smo mali,krhki i beznačajni u ovom svemiru i kako ti se život doslovno preko noći preokrene. I zato vremena nema, i zato treba živjeti svaki dan. I zato treba radiditi ono što te veseli i čini sretnim. Jedna od stvari koja mene veseli su glazba i stihovi. I evo, novi album je tu. Najavni singl je Preko mora“, za RockSvirke kaže Čopor.

Čopor je kantautor iz Zadra, „Veliki Mon“ hrvatske i srpske novoodmetničke porodice. Čopora ne može i ne treba svako da voli. Njegova idiosinkratična, teško probavljiva interpretacija opore, neušminkane stvarnosti sigurno će odbiti širok puk, a privući samo odabrane duše. Oni koji nekako uspeju da podese svoja čula na frekvenciju ovog začudnog pesnika s polunaštimanom gitarom zavoleće ga i kao autora za ceo život. Jedinstvo suprotnosti odlika je i zalog svih velikih autora. Zato njegov posvećeni angažman u Novim Odmetnicima, unikatnoj familiji kantautora, bendova, sanjara i svakovrsnih čudaka, nije slučajan. Pogotovu ako se ima u vidu da su svi stvaraoci ove plemenite folk-bluz loze pronašli svoje sakralno skrovište u okrilju nezavisne izdavačke kuće Brlog Records.

(Visited 50 times, 1 visits today)