Coldplay & Cat Power – muzika za film


Coldplay & Cat Power - Wish I Was HereKada je glumac Zek Braf (Zach Braff) poslao deo svog novog filma pod nazivom „Wish I Was Here“ vođi benda Coldplay, sa namerom da se snimi muzika za pomenuti film, Kris Martin (Chris Martin) je sa zadovoljstvom prihvatio i predložio da to bude ženska pesma.

Oboje su se složili i rodila se ideja da se pesma, koja je istoimena kao film, snimi kao duet benda Coldplay i pevačice Čen Maršal (Chan Marshall), poznatije pod imenom Cat Power.

S’ obzirom na odluku da pesma bude ženska, u istoj preovladava ženski vokal, a samo u segmentima, se pojavljuje i vokalno prisustvo Martina i ekipe. Od instrumenta se pojavljuje samo klavir koji razlaže osnovne akorde i tihi pozadinski „tepih“ efekat i akustična gitara. Reklo bi se da više od ovoga nije potrebno, jer se topli tonovi klavira i polutihi, mistični glas Čen Maršal, savršeno uklapaju. Tome treba dodati i stihove „Every road, that’s wrong, Seems like the road, I’m on…“. I slika je potpuna. Film je izašao krajem jula tekuće godine.

(Visited 151 times, 1 visits today)