Članovi R.E.M. pevaju stvar Bambi molesters nama u čast


The Bambi MolestersSastav Bambi Molesters, koji je odavno prerastao status hrvatske surf atrakcije, vraća se pred beogradske fanove 29. januara u klubu “Gun”, a luda gitarska “vožnja” biće podgrejana numerama s aktuelnog albuma “As The Dark Wave Swells”…

Surf – Na albumu “As The Dark Wave Swells” u svoj zvuk ste uključili i gudačku sekciju, orgulje…

– Neke od pesama su već u svojoj demo-fazi imale te neke dodatne instrumente. Sve instrumente koje smo dodali, bar se tako nama čini, dodali smo jer je to odgovaralo pojedinoj pesmi. Ništa nismo radili na silu.

Kako doživljavate izjavu Krisa Ekmana da ste “prerasli” surf?

– Surf je samo jedan od muzičkih pravaca koji je na nas uticao. Mi smo vremenom stvorili svoj vlastiti zvuk, otišli smo korak dalje od tradicionalnog surf instrumentala. Mislim da je Kris mislio na to.

Šta se desilo sa zajedničkim projektom The Strange?

– Taj bend je trenutno u stanju mirovanja. Možda se jednog dana pokrene, ali u ovom trenutku i on i mi imamo previše obaveza u matičnim bendovima.

“As the Dark Wave Swells” se na “Amazonu” našao na listi najprodavanijih rokenrol izdanja, a recenzije su objavili mnogi ugledni časopisi… Da li vam se time otvaraju neka nova polja u karijeri?

– To jedno drugo veže. Naš se album na “Amazonu” dosta dobro kotirao nakon što su objavljene recenzije u britanskim magazinima i dnevnim novinama. Mislimo da je i naš prvi koncert u Londonu prošlog meseca bio rasprodat delimično i zbog toga.

Mislite li da na aktuelnoj sceni raste interesovanje za surf?

– Kod surfa se radi o tvrdokornim fanovima, čvrstoj bazi publike, a interesovanje šire javnosti pojavljuje se u određenim vremenskim periodima kad se nešto s te scene slučajno ili namerno nađe “pod reflektorima”, kao što se dogodilo s Tarantinovim “Pulp Fiction”.

Članovi benda R.E.M. su po vama nazvali jednu svoju pesmu?

– Počelo je na njihovom koncertu u Kopru 1999. gde smo im bili predgrupa. Njima se jako svidela naša svirka, slikali su s nama i fotku stavili na svoj službeni sajt, a Peter Buck i Scott McCaughey su spomenuli da bi hteli nešto da rade s nama. Oni se svirali na našem albumu “Sonic Bullets”, a zatim smo mi svirali na nekoliko svirki R.E.M. Inače, “Minus 5” u kom sviraju Piter i Skot nama u čast su jednu pesmu nazvali Bambi Molester – kaže Dalibor Pavičić.

Imamo stvarno muzikalne fanove

Zabava – Imate publiku širom sveta. Šta je najneobičnije što ste doživeli od fanova? “Bilo je dosta stvari, uglavnom pozitivnih i, najblaže rečeno, zabavnih. Često se zna dogoditi da nam fanovi na koncertima završe na pozornici ili čak i za instrumentima… Gledajući u proseku, imamo stvarno muzikalne fanove, što je baš super.”

(Visited 59 times, 1 visits today)