Članovi Hladnog piva u naučnofantastičnoj drami


Hladno pivoZagrebačko Hladno pivo novi CD album “Svijet glamura” predviđen da se pojavi 16. aprila, pre nekoliko dana najavilo je spotom “Ezoterija”, čija je radnja prema rečima režisera Filipa Filkovića-Filca “pozitivna znanstveno-fantastična drama smještena u grad na samom rubu katastrofe”.

“Najlakše je bilo napraviti na zabavan spot koji bi parodirao stvarnost kroz socijalni komentar konzumerističke i povodljive kulture, ismijavajući njen utjecaj na naš svijet. No, mi smo htjeli napraviti nešto drugačije i pokušati dekodirati tu stvarnost na način da ne pokazujemo koliko je konzumerizam i opsesija glavni društveni problem, već ovisnost”, kaže Filković.

{youtube}_sVrOJWl750{/youtube}

U spotu “Ezoterija” koristeći razne inovativne metode, pobunjenička grupa “Prekid” provodi svoju inicijativu podsećanja stanovništva na najbitnije ljudske motive, a Filković kaže da se “kroz spot provlače motivi cenzure, opsesije, ovisnosti, nadgledanja, anarhije, inteligencije te kaosa”.

“Postoji cijela filozofija spota koju ostavljamo za detaljni making of. Za sada želimo da ga ljudi shvate na svoj način”, najavljuje režiser.

Spot ima veliku glumačku postavu, među kojima su Marija Tadić i Jarko Marčić.

(Visited 76 times, 1 visits today)