Christian Scott na Nišvilu


Jedna od vodećih zvezda nove američke jazz scene (zajedno sa Kamasijem Vašingtonom) , trubač, kompozitor i producent Kristijan Skot (Christian Scott) nastupiće na predstojećem Nišville jazz festivalu – u petak 9. avgusta.

Christian Scot je prepoznatljiv po svom jedinstvenom tonu, odnosno “tehnici šaputanja”. Rođen je 1983. godine u kolevci džeza – Nju Orleansu. Počeo je da uči džez kada je imao 13 godina i to sa svojim ujakom poznatim saksofonistom Donaldom Harisonom, koji je inače pre nešto više od 10 godina svirao na Nišvilu (specijalni gost trija gitariste Rodnija Džounsa), sa kojim je, kao šesnaestogodišnjak , imao diskografski debi na albumu Paradise Found , gde je osim trubačkih linija bio zadužen i za produkciju.

Svojevrsno priznanje bio je i poziv Markusa Milera da učestvuje na albumu Tutu Revisited (2011) – kojim je obeležemo četvrt veka od objavljivanja antologijskog albuma Tutu Svojevrsno priznanje bio je i poziv Markusa Milera da učestvuje na albumu Tutu Revisited (2011) – kojim je obeležemo četvrt veka od objavljivanja antologijskog albuma Tutu Majlsa Dejvisa (na kojem je Markus Miler učestvovao i kao muzičar i kao producent). Album je odlično ocenjen, a kritičari su posebno istakli da je Christian Scott bio idealan izbor kao nosilac zaostavštine legendarnog trubača.

Na spisku istaknutih muzičara različitih stilova sa kojima je Christian sarađivao su i Prince, McCoy Tyner, Thom Yorke (Radiohead), Flea (RHCP), Eddie Palmieri, reperi Mos Def, Talib Kweli, Vic Mensa, a članica njegovog benda jedno vreme je bila i Esperanza Spalding.

Nastup na Nišvilu biće i prilika da tokom svetske turneje koja tokom leta obuhvata nastupe u Kini, Japanu, Sjedinjenim Državama, Kanadi, Švajcarskoj , Francuskoj i na Nišvilu predstavi novi album Ancestral Recall, objavljen pre dva meseca.

(Visited 27 times, 1 visits today)