Chinawoman: Nova pesma „Vacation from Love“


Chinawoman - Vacation from LovePočetkom februara autorka Mišel (Michelle), zajedno sa bubnjarem Robinom Tomsonom (Robin Thomson) i gitaristom Dijegom Ferijem (Diego Ferri) izdala je novi singl i spot pod nazivom „Vacation from Love“.

Chinawoman nastavlja u dobro poznatom stilu. Njeni stihovi na jednostavan način govore o ljubavi, hedonizmu, ali i usamljenosti. Često puna cinizma, hladna i depresivna ipak kroz najčešće setne melodije na neki način uvek, barem malo, pokazuje želju za slavljem života i ljubavi.

„Vacation from Love“ je jedna od onih pesama koja opravdava stav novinara ruskog izdanja časopisa „Rolling Stone“ koji su njen rad definisali kao: „Pesme o ljubavi koja nikada neće doći, s intonacijama emigranta iz zemlje koja nikad nije postojala.“

Iako često zađe u pesimizam, zapravo pleni neobičnim spojem neposrednosti, harizmatičnosti i nenametljivosti.

Kao i uvek, Mišel se uglavnom sama bavila produkcijom i režijom spota. Ovaj put video se savršeno uklopio uz tekst pesme. Ceo spot podseća na kriminalističke crno bele holuvidske filmove kojim je dočarala nostalgičan, melanholičan i pesimistički ugođaj same pesme.

Bend Chinawoman je krajem prošle godine svirao u Beogradu, a uskoro ih čeka serija koncerata po Grčkoj. Krajem marta gostovaće u Ljubljani, dok turneju završavaju svirkom u Skoplju 17. maja.

(Visited 51 times, 1 visits today)