Chelsea Light Moving – novi bend Thurston Moore-a


Chelsea Light MovingDok je nastavak rada Sonic Youth-a pod sumnjom, pevač Thurston Moore je rešio da oformi novi bend. U Chelsea Light Moving-u su, osim njega i Keith Moore (gitara), Samara Lubelski (bas) i John Moloney (bubnjevi).

Već su imali svirke u Americi, a stigli su i da objave singl „Burroughs“„amfetaminski sonet za slobodne ljubavnike sveta,“ koga možete čuti na sajtu Matadorrecords.com. Pesma je inspirisana poslednjim rečima koje je američki pisac i vinovnik takozvane Bit generacije, William S. Burroughs-a, napisao u svom dnevniku.

Kako piše na chelsealightmoving.blogspot.com, Moore je tokom posete piščevoj kući, shvatio da će u jednom trenutku jednostavno morati da osnuje bend koji svira „Burroughs rock.“

Poslednje reči američkog autora govore o ljubavi kao najprirodnijim lekom protiv bolova i jedinom načinu za razrešenje konflikta, što je posebno zanimljiva tema pesme, s obzirom na neizvesnu sudbinu Sonic Youth-a i da se Thustone Moore posle 27 godina braka razvodi od basistinje Kim Gordon.

Ipak, Thuston i Kim su sa Yoko Ono objavili singl „Early In The Morning” a u septembru će izaći i mini album YOKOKIMTHURSTON, čiji će prihod prihod ići u dobrotvorne svrhe žrtvama cunamija u Japanu.

Prema nekim navodima, Chelsea Light Moving će uskoro objaviti i album, a u nastavku pogledajte nezvanični spot za pesmu „Burroughs“ napravljen od scena iz dokumentarca o pomenutom piscu.

(Visited 57 times, 1 visits today)