Wille & the Bandits (UK) @ Elektropionir, Beograd


Venue: Elektropionir

Location: Beograd, Serbia

Date: apr 19 to apr 19

Length: 20:00 – 23:00

Ticket Price: RSD500


Jedna od najvećih zvezda nove bluz-rok scene, bend Wille & the Bandits u sklopu evropske turneje na kojoj će promovisati novi studijski album „Steal“ (Februar 2017) održaće koncert u klubu Elektropionir u četvrtak, 19. aprila, sa početkom u 21 čas.

Ulaznice se mogu kupiti po promotivnoj ceni od 400 dinara (ograničen kontigent!) na prodajnim mestima Eventim Serbia, GIGS TIX-a, DD Tickets-a, Zaokret, Šikarica i u FELIX Shop, TC Sremska (II sprat, radno vreme: 12 – 20h). Kada se rasprodaju promotivne ulaznice, regularna pretprodajna cena do dana koncerta iznosiće 500 dinara, a na sam dan za ulaznicu je potrebno izdvojiti 600 dinara.

Wille & The Bandits u osnovi je klasičan tročlani bluz rok bend, zvukom sličan Krimu (Cream) i Džimi Hendriksu (Jimi Hendrix) koji po uzoru na njih pomera granice zvuka i muzičkog pravca na jedinstven i neočekivan način.

Ovo je bend koji se svrstava u kategoriju progresivne ili svetske muzike zbog korišćenja bizarnije instrumentacije i eklektičkog stila pisanja tekstova. Do sada je bend bio na turnejama sa Deep Purple i John Balter Trio, a svirao je i na velikim festivalima širom Evrope. Wille & The Bandits je bend koji jednako ostavlja velike impresije kako na publiku svih uzrasta tako i na celokupnu muzičku scenu, a sve to zahvaljujući energičnim i srčanim nastupima.

Na njihov račun upućene su pozitivne kritike, od strane BBC Radio 1 izabranu su u top 10 must see bendova na festivalu Glastonberi (Glastonbury) 2014 godine i dostigli su drugo mesto na britanskoj bluz listi sa njihovim prvim singlom. Sada na turneji predstavljaju svoj treći nezavisno izdat studijski album. Baza fanova, repertoar zvukova, stilova i inovacija ovog benda, raste uzlaznom putanjom.

Izuzev medija, bend je hvaljen po njihovoj originalnosti i unikatnoj liniji između roka i bluza i od strane rok legendi poput Ijana Pejsa (Ian Paice), Džoa Bonamase (Joe Bonamassa) i Frensisa Rosija (Francis Rossi).

„Wille je sjajan slajd gitarista. Volim šta ovi momci rade!“ – Joe Bonamassa

„Volim soul u njihovoj muzici.“ – Bob Harris

„Retko je pronaći bend koji je toliko dinamičan poput Wille & The Bandits i koji zvuči toliko udobno, a istovremeno impresivno na oba kraja zvučnog spektra. U današnjem, modernom svetu muzike jednokratnog trajanja, osvežavajuće je čuti bend koji još uvek ceni umetnost kreiranja albuma i koji upotrebljava nove instrumente i nove ideje u pisanju tekstova u odnosu na isprobane i testirane metode. Deset sekundi na Jutjubu neće ni zagrebati površinu njihovog zvuka i poruke koju nose. Wille & The Bandits je bend koji se otkriva, a najbolji način za to je – uživo!

Ovi momci gruvaju i pevaju kao anđeli i malo je potrebno da se shvati zašto pripadaju festivalskoj atmosferi.“ – Glastonbury Festival

„Ovaj neverovatno talentovan bend odličan je u sviranju ne jednog ili dva muzička pravca, već u nekoliko pravaca i na ekstremno visokom nivou.“ – Maverick Magazine

„Da je Cream proveo više vremena na plaži u Njukveju, možda bi zvučali kao oni.“ – Blues Matters Magazine

„Vilov glas vas odmah ščepa po prvoj otpevanoj noti. Dobro je sjajan instrument, a kada se svira na ovakav način, primetite koliko je ovaj bend zaista uzvišen.“ – Maverick Magazine

„Silno, filmski psihobluz…oduzima dah“ – R2

Linkovi:

https://www.willeandthebandits.com/

https://en.wikipedia.org/wiki/Wille_And_The_Bandits

https://www.facebook.com/willeandthebandits.official/

https://www.youtube.com/user/willeandthebandits

https://www.instagram.com/willeandthebandits/

https://open.spotify.com/artist/0TBTCmsm3UDvlFvksSiEWD

http://www.deezer.com/us/artist/437362

(Visited 40 times, 1 visits today)