There. @ Elektropionir, Beograd


Venue: Elektropionir

Location: Beograd, Srbija

Date: feb 23 to feb 23

Length: 21:00 – 23:00


Niški instrumentalni “cosmic rock” bend There. u sklopu promocije prošlogodišnjeg albuma Chasing the Basics nastupiće u četvrtak, 23. februara u klubu Elektropionir(Cetinjska 15, Beograd). Početak koncerta je u 21 čas.

Ulaznice se mogu kupiti od srede, 1. februara, po promotivnoj ceni od 300 dinara (ograničen kontigent!) na prodajnim mestima EventimaGigstixaDD Ticketsa, kao i u Felix Shopu. Kada se rasprodaju promotivne ulaznice, regularna pretprodajna cena do dana koncerta iznosiće 400 dinara, a na sam dan nastupa za ulaznicu je potrebno izdvojiti 500 dinara.

Bend There. predstavio je svoj prvi spot za pesmu „Sleep! Dream!“ koja se nalazi na aktuelnom debi albumu Chasing the Basics.

Spot koji potpisuje Miloš Tasić (Grof industries) je sniman u period septembar-novembar prethodne godine. Akteri spota su sami članovi benda, koji su zajedno sa Tasićem radili i scenario. Uloge snimatelja imali su Aleksa Jovanović i Nenad Damnjanović.

“Na gledaocima i slušaocima je da interpretiraju ovaj spot na svoj način, time se vodimo i prilikom kreiranja pesama. Želimo da imamo što više interakcije sa ljudima koji prate naš rad. Hteli smo da vizuelnim putem publici dočaramo dinamiku pesme ‘Sleep! Dream!’. Reakcije koje budemo dobijali u narednom periodu će nam reći da li smo u tome i uspeli.”

Album je, ipak, priča za sebe, i na slušaocu je da sam razotkrije njegove skrivene misterije. Prvi LP Chasing the Basics je, pored svega, instrumentalno putešestvije; počinje gde god želite da počne i može vas odvesti gde god želite (ili ne želite) da odete. Opustite se i uživajte u vožnji.

Mnogi i raznovrsni uticaji ostavili su svoj trag i oblikovali zvuk benda. Od pionira prog-roka 70-ih, pa sve do modernijih zvukova post-roka, kao i iz celog perioda između, prikupljli su momente, scene i note. Frenetični ritmovi, distorzija, sanjive melodije i atmosfere, uz samo prstohvat dobre stare klasične muzike – to ćete sigurno naći kada počnete da JURITE OSNOVE KROZ KOSMOS.

There je petočlani instrumentalni bend iz Niša. Članovi benda su Pavle Dinić(klavijature), Marko Mitić (bas gitara), Uroš Kostić (gitara), Janko Džambas (gitara), Luka Bašić (bubnjevi). Gostovali su Nikola Trkoš (perkusije na pesmi Equilibrioception) i Mladen Marjanović (efekti na pesmi Equilibrioception).Album je snimljen u klubu Feedback u Nišu, tokom februara 2015. Za mastering je bio zadužen Miloš Drobnjaković, snimanje i miks je uradio Mladen Marjanović u Sound Guru studiju i studiju Šamarčina, a tehničar tokom tog procesa je bio Robert Telčer.

(Visited 93 times, 1 visits today)