Shilpa Ray (USA) @ SuperUho festival, Primošten


Venue: SuperUho festival

Location: Primošten, Croatia

Date: avg 02 to avg 02

Length: 1:00 – 1:00

Ticket Price: HRK220


Iza imena Shilpa Ray krije se izvrsna njujorška blues punk kantautorica koja već petnaest godina oduševljava svojim moćnim glasom na kojeg svojevremeno nije ostao imun niti Nick Cave koji je na svojoj Bad Seed etiketi objavio i njeno prvo solo izdanje EP „It’s All Self Fellatio“.

Shilpa se nakon bendova Beat The Devil i Shilpa Ray and Her Happy Hookers odlučila za samostalnu karijeru koja ju je dovela do potpisa za Northern Spy Records i dva odlična albuma objavljena za etiketu na kojoj u harmoničnom suživotu nalazimo brojna izvrsna imena eksperimentalnog jazza i rocka.

Njeno aktuelno EP izdanje „Nihilism“ objavljeno je sredinom maja prošle godine. Inspirisana i napisana nakon gledanja Long Strange Trip, dokumentarne serije o bendu Grateful Dead, pesma „Shoot This Dying Horse” je valcer po kišnom danu koja govori o tome kako se loše stvari mogu desiti bilo kome, u bilo koje vreme na najrazličitije i najbeznačajnije načine.

Dodatno, Shilpa se odlučila na obradu pesme „ Is It My Body“ koju u originalu izvodi Alice Cooper. Ova pesma se u velikoj meri vrtela u kombiju tokom turneje na kojoj su promovisali „Door Girl“. Ona objašnjava: „Kada sam podrobnije obratila pažnju na stihove pesme, shvatila sam da kad bi je otpevala žena, to bi mogla biti feministička himna. Ko bi rekao da je Alice Cooper pisao feminističke pesme?“

(Visited 12 times, 1 visits today)