Romano Nervoso (BEL) + Random @ Klub Fest, Zemun


Venue: Klub Fest

Location: Zemun, Serbia

Date: mar 14 to okt 12

Length: 20:00 – 23:00

Ticket Price: rsd250


Romano Nervoso sa svojim bendom održaće svoj premijerni nastup u Zemunu i to 14. marta 2022. godine (*novi datum) u
Klub Fest u Zemunu sa početkom u 20h, u organizaciji koncertne agencije Rock Svirke

Cena ulaznica u pretprodaji iznosi 250 dinara, na dan koncerta 400 dinara. Kupovina ulaznica moguća u

FELIX Shop, TC Sremska

i u samom klubu Fest, kao i online rezervacija ulaznica putem mejla office@rocksvirke.com (ime i prezime, kontakt telefon).

Napomena: Prethodno kupljene ulaznice važe i za novi datum.
Romano Nervoso je italijansko-belgijski sastav koga karakteriše širok spektar muzičkih uticaja odakle su razvili vlastiti stil: spaghetti rock and roll; divlji rokenrol koga sviraju Italijani.
Lider grupe je stekao reputaciju kuma „spaghetti rock“ žanra, poznat je po energičnim i žestokim koncertima, a svirao je kao predgrupa brojnim muzičarima kao što su Johnny Hallyday, Danko Jones, Triggerfinger, Band of Skulls, Skip the Use, Boots Electric, the Datsuns, the Sonics, King Khan & the Shrines i mnogi drugi.
Od sviranja po lokalnim barovima i tavernama stigli su do pozornica najvećih svetskih dvorana i festivala poput Szigeta, gde su fanovi mogli da se uvere u harizmatičnost i nepogrešivo osoben stil koji poseduju. Njihova muzika korišćena je za potrebe soundtracka serije Mayans MC, spin-offa popularne serije Sons of Anarchy.
U aprilu 2020. godine objavili su novu ploču ‘The Return of the Rocking Dead’ za Mottow Soundz etiketu sa pratećim bendom koga čine gitarista Greg Chainis, bubnjar Lucas Lepori, basista Fabrice Giacinto, odnosno drugi gitarista Ruggero Catania.
Novi album najavljen je singlom “Wild Boy” gde mu društvo pravi stari saradnik Danko Jones. “U pitanju je ljubavna pesma, ali nije nužno o ljubavi između dvoje ljudi, mada može biti shvaćena i na taj način, ukoliko vam se tako sviđa, ali je više o onome što volite da radite sa strašću, ono što čini da se osećate živo, divlje. Upravo to je ono što ja osećam u vezi sa muzikom”, izjavio je Nevoso povodom ovog singla.
Lokalnu podršku na ovoj svirci predstavljaće grupa Random. U pitanju je je alternativni rok bend iz Beograda, oformljen 2010. godine. U dosadašnjoj karijeri objavili su dva EP izdanja: Smile & Wave (2015) i Rewind (2016), nezavisni singl “By Myself” (2018), dok je njihovo dugosvirajuće debitantsko ostvarenje Sun Moon Stars predstavljeno prošle godine.
Random je kombinacija više žanrova od panka do alternativnog metala. Njihov zvuk je prepoznatljiv po dinamičnoj ritam sekciji, jakim gitarama i melodičnim vokalima. Iza sebe imaju na stotine klupskih svirki, nastupe po svim festivalima u Srbiji i nekoliko u regionu. Trenutno rade na novom albumu koji će biti objavljen na jesen 2020. godine.
Postavu benda Random čine vokalistkinja Angelina Kačunković, gitarista Stefan Gaćeša, basistkinja Jelena Mihić i bubnjar Stefan Biljanovski.
(Visited 124 times, 1 visits today)