Norman Beaker Trio @ Vila Vipolže, Slovenia


Venue: Vila Vipolže

Location: Dobrovo, Slovenia

Date: avg 06 to avg 06

Length: 20:00 – 23:00

Ticket Price: €10


Januarja 2017 je Norman Beaker postal eden od samo osmih britanskih glasbenikov 21. stoletja, ki so bili uradno priznani in uvrščeni med legende v Dvorani slavnih Blues-a, skupaj z Jackom Bruceom, Petrom Greenom, Johnom Mayall-om, Jeffom Beckom , Keithom Richardsom, Mick Jaggerjem in Eric Claptonom.

Norman je eden prvih umetnikov, ki je s takšnimi ikoničnimi kolegi, kot sta Alexis Korner in Graham Bond, pomagal ustvariti edinstven britanski blues, R&B in rock zvok, ki je očaral svet. Norman je v svoji ugledni karieri ohranil svoj zvok, bodisi da je igral solo ali z ikonami bluesa, soula in rocka z obeh strani Atlantika, vključno s Chuckom Berryjem, Jackom Bruceom, Van Morrisonom, Petrom Greenom, Buddyjem Guyem, Ruby Turnerjem in BB Kingom.
Čeprav je Norman znan predvsem kot bluesman, se med žanri jazza, rocka, popa in R&B-ja brez težav premika z milino in lahkoto, ki sta značilni za njegove nastope in izvirne pesmi.
Večer pa bo otvoril zamejski slovenec, glasbenik, ki deluje v Trstu – Ivo Tull. Tokrat v zasedbi Ivo, Leo in Delavnica ljubezni.
(Visited 37 times, 1 visits today)