Norman Beaker Trio @ Victoriateatern, Malmö


Venue: Victoriateatern

Location: Malmö, Sweden

Date: okt 13 to okt 13

Length: 19:30 – 22:00

Ticket Price: sek240


Norman Beaker är främst är känd som en bluesman, men rör sig sömlöst mellan genrerna jazz, rock, pop och R&B med samma lätthet som kännetecknar hans liveframträdanden och originallåtar. Beaker är en av de som definierat British Blues som genre och få serverar musiken mer troget än vad han gör. Gitarrsoundet, rösten och låtarna är lika fräscha och kraftfulla som när han först började uppträda på klubbarna på 60-talet i norra England.

► Picknickevenemang
► Onsdag 13 oktober, insläpp kl 19, på scen ca kl 19.30
► Pris: 240 kr vid bord el. på balkong.
► Biljetter säljs online och över disk via Kulturcentralen, Södra Förstadsgatan 18, Malmö, 040-10 30 20.
Beaker har hållit sitt signaturljud vid liv under hela sin framstående karriär, oavsett om han spelat solo eller med andra stora artister inom blues, soul och rock från båda sidor av Atlanten, inklusive Chuck Berry, Jack Bruce, Van Morrison, Peter Green, Buddy Guy, Ruby Turner och BB King.
I januari 2017 blev Norman Beaker en av endast åtta brittiska artister från 2000-talet som officiellt erkändes och infördes som legendar i “American Heritage Society’s Blues Hall of Fame” tillsammans med artister som Jack Bruce, Peter Green, John Mayall, Jeff Beck, Keith Richards, Mick Jagger och Eric Clapton.
På det nya albumet ”Running Down the Clock” från 2020 återfinns förutom blues, inslag av rock, jazz, funk, soul, country och till och med folkmusik. Om soundet på plattan säger Norman att det innehåller ett stort tvärsnitt av stilar som han alltid gillat, men att stilarna inte alltid känts tillräckligt fria för att spela in; men att då bandet spelade in materialet så snabbt har det gjort att de kunnat bibehålla spänningen och känslan på varje spår.
Beaker har komponerat låtarna speciellt för albumet och line-upen, och trion har samproducerat skivan. Beaker tillägger att han inte kunde vara mer lycklig eftersom det har gett trion nytt liv och att det både är det skarpaste och överlägset det mest spännande albumet han har gjort. Varje låt berättar sin egen historia om situationer som vi alla känner igen och lever oss igenom.
På scen:
Norman Beaker – gitarr och sång
John Price – bas och sång
Leo Andjelkovic – trummor
► På grund av den rådande situationen har vi släppt ett reducerat antalet platser i lokalen, både i salongen och på balkongen. Fler biljetter kan komma att släppas längre fram beroende på vilka restriktioner som gäller vid tidpunkten för evenemanget. Biljetter bokas per sällskap (ett köp = ett sällskap) och bordsplacering sker på plats. Vid specifika önskemål om placering, ange detta som en kommentar vid bokning så ska vi göra vårt bästa för att tillgodose det. Oavsett vilken plats du bokar så placeras du aldrig med någon ur ett annat sällskap.
För mer information om hur vi genomför trygga evenemang och hur vi påverkas av Coronaviruset, besök: www.victoria.se/sv/oversikt/Coronainfo
► Hela Victoriateaterns program finns på www.victoria.se. Bli prenumerant på vårt nyhetsbrev för att få reda på senaste nytt, biljettsläpp, erbjudande och annat smått och gott. Registrera dig via www.victoria.se/nyhetsbrev
► För mer information om Victoriateatern, tillgänglighet och andra vanliga frågor: www.victoria.se/sv/oversikt/Ditt-besök-FAQ
(Visited 8 times, 1 visits today)