Mother’s Cake (AUT) @ Atom Akademija, Beograd


Venue: Atom Akademija

Location: Beograd, Serbia

Date: apr 10 to apr 11

Length: 21:00 – 1:00

Ticket Price: RSD500


Sirovi i energični trio Mother’s Cake koji je pažnju na sebe skrenuo nastupima ispred velikana muzičke scene AC/DC, Iggy Pop, Deftones, Wolfmother, Anathema, Pentagram i Omar Rodriguez Lopez Group nastupiće 10. aprila 2018. godine u klubu Atom Akademija (Cara Dušana 13) u organizaciji koncertne agencije RockSvirke.com sa početkom u 21 čas.

Ulaznice se mogu kupiti po promotivnoj ceni od 500 dinara (ograničen kontigent ulaznica dok se ne prodaju ili do 12. marta) na prodajnim mestima Eventim Serbia, GIGS TIX-a, DD Tickets-a, kafeu Zbornica (Skender Begova 53b), FELIX Shop, TC Sremska, (II sprat, radno vreme: 12 – 20h), kao i u klubu Atom Akademija. Kada se rasprodaju promotivne ulaznice, regularna pretprodajna cena do dana koncerta iznosiće 600 dinara, a na sam dan za ulaznicu je potrebno izdvojiti 700 dinara.

Mother’s Cake je austrijski psych/prog bend osnovan 2008. godine u malom mestu u tirolskim Alpima. Na njihov muzički izražaj najviše su uticali izvođači kao što su Mars Volta, Red Hot Chili Pepper, Led Zeppelin i Bootsy Collins.

Godine 2010. pobedili su na Local Heros takmičenju demo bendova u Austriji, što im je donelo mogućnost nastupa na završnom takmičenju u Mađarskoj gde su učestvovali mnogi evropski bendovi na kojem je sastav Mother’s Cake osvojio drugo mesto.

“Soul Prison”: https://www.youtube.com/watch?v=LqNgDQ_awVQ

Debitantski album “Creation’s Finest” objavili su 2012. godine, a godinu dana kasnije dobili su “Best Newcomer Award” u Austriji. Tri godine kasnije usledila je nova ploča “Love The Filth”, a između ova dva studijska izdanja, 2014. su predstavili live album “Off The Beaten Track”. Upoređujući ih sa bendovima kao što su Mars Volta, Jane’s Addiction i Led Zeppelin, ove ploče su utemeljile put onome što predstavlja njihovo najbolje izdanje u karijeri “No Rhyme No Reason”.

“Void”: https://www.youtube.com/watch?v=H9H9lWjifGQ

Najrecentnije izdanje benda “No Rhyme No Reason” objavljeno je krajem januara prošle godine. U pitanju je njihov treći album, koji je sniman u Beat4Feet i Tiny Can studijima u Beču, a pored članova benda za produkciju je bio zadužen David Furrer. Pesme na ploči, kao što su prvi singl “The Killer”, “The Sun” i početna “No Rhyme Or Reason” instantno stvaraju efekat eksplozivnom kombinacijom psihodeličnog, indi i bluz roka, dok neke druge numere poput “Streetja Man”, “Enemy” i “H8” pogađaju u centar miksujući pshilodelični, progresivni i space rok u upečatljivu zvučnu paletu.

“Obey the Machine”: https://www.youtube.com/watch?v=uRNyOHgb5ic

Mother’s Cake su se, takođe, etablirali kao fenomenalna koncertna atrakcija. Njihove solo turneje po Austriji, Švajcarskoj i Nemačkoj, kao i koncerti na kojima su se pojavljivali kao predgrupe bendovima kao što su AC/DC, Iggy Pop, Deftones, Wolfmother, Anathema, Pentagram i Omar Rodriguez Lopez Group, mnoge su uverili u sirovu i ogromnu energiju koju trio poseduje, a koju su uspeli da prenesu na publiku na jednom kolektivnom nivou.

“The Ecstasy”: https://www.youtube.com/watch?v=ZhnYZELl9CU

Trio čine glavni vokal i gitarista Iv Krizmer (Yves Krismer), basista Benedikt Trenkvalder (Benedikt Trenkwalder) i bubnjar Jan Haussels.

http://motherscake.com/
https://www.facebook.com/motherscake
https://www.youtube.com/user/MothersCake
https://motherscake.bandcamp.com/
https://www.deezer.com/us/artist/3809151
https://open.spotify.com/artist/4tXtAqJV0KS75ndQsYh1GG

(Visited 48 times, 1 visits today)