Mars Red Sky (FRA) @ Dorćol Platz, Beograd


Venue: Dorćol Platz

Location: Beograd, Srbija

Date: jun 06 to jun 06

Length: 20:00 – 1:00

Ticket Price: RSD800


Psihodelični stoner rok bend Mars Red Sky iz Bordoa (Francuska) koji je pažnju na sebe skrenuo istoimenim debitantskim izdanjem iz 2011. godine koji im je doneo pozivnice za nastupe na najvećim festivalskim pozornicama nastupiće u sredu, 6. juna 2018. godine u klubu Dorćol Platz(Dobračina 59b) u organizaciji koncertne agencije RockSvirke.com sa početkom u 21 čas.

Ulaznice:
600 RSD – promotivna cena (ograničen kontigent dok se ne prodaju ili do 7. maja)
800 RSD – pretprodajna cena (do 5. juna)
1000 RSD – na dan koncerta (6. jun)

Prodajna mesta: Eventim Serbia, GIGS TIX, DD Tickets, FELIX Shop, TC Sremska, Zbornica i Dorćol Platz

Rezervacija ulaznica moguća putem mejla: office@rocksvirke.com (ime i prezime, kontakt telefon).

Mars Red Sky je francuski stoner rok bend oformljen 2007. godine u Bordou. Debitantskim istoimenim izdanjem iz 2011. godine, snimljenim u španskoj pustinji Bardenas, postigli su ogroman uspeh koji im je doneo pozivnice za nastupe na najvećim festivalskim pozornicama. Tokom narednih godina bili su predgrupa bendovima kao što su Kyuss Lives!, Dinosaur Jr., Sleep, Killing Joke, a svirali su i na festivalima Hellfest, Eurockéennes de Belfort, Roadburn, Sziget, SXSW i drugim.

“The Light Beyond”: https://www.youtube.com/watch?v=z1PM2KT1j5o

Svojim drugim albumom “Stranded In Arcadia” objavljenog 2014. godine, Mars Red Sky se pozicioniraju kao nosioci teškog psych zvuka, gomilajući pohvale od strane međunarodne kritike. Etikete poput “hipnotički”, “masivni”, “harizmatični”, “psihodelični” često se pripisuju bendu prilikom definisanja njihovog karakterističnog muzičkog stila, plutajući na talasima stoner roka i psihodeličnog popa 70ih.

“Mindreader”: https://www.youtube.com/watch?v=B27JLL3MKB4

Poslednje dugosvirajuće izdanje za sada “Apex III – Praise for the Burning Soul” kojim pomeraju granice kolosalnog teškog zvuka, trio je objavio 2016. godine. Ploču su zajedničkim snagama producirali Gabriel Zander (Brazilac sa kojim je bend sarađivao na prethodnom albumu) i Jacob Dennis. Članovi grupe fokusirali su se na grandiozne i hipnotičke teme ukorenjene u širokom opsegu muzičkih uticaja među kojima su Robert Wyatt, The Beatles, Nick Drake, Neil Young odnosno bendovi kao što su Electric Wizard, Acid King i naročito Black Sabbath.

“Short movie – Alien Grounds”: https://www.youtube.com/watch?v=go6fL8BYb10

Prošle godine obradovali su svoje fanove novim EP izdanjem “Myramyd” koje predstavlja instrumentalnu odiseju od 17 minuta žive svirke. Bez obzira da li preslušavate njihovu muziku na nosačima zvuka ili prisustvujete koncertnom spektaklu, Mars Red Sky će vas povesti na beskonačno putovanje.
Trio čine gitarista i glavni vokal Julien Pras , basista i prateći vokal Jimmy Kinast i bubnjar Mathieu Gazeau.

http://www.marsredsky.net
https://www.facebook.com/marsredskyband
https://twitter.com/MarsRedSky1
https://www.instagram.com/marsredsky
https://www.youtube.com/user/marsredsky
https://marsredsky.bandcamp.com
https://open.spotify.com/artist/1vrCjYU0zXNXvLobueUTvQ
https://www.deezer.com/us/artist/526077

(Visited 75 times, 1 visits today)