Marc O’Reilly @ Firchie Think Tank Studio


Venue: Firchie Think Tank Studio

Location: Novi Sad, Srbija

Date: mar 16 to mar 17

Length: 21:00 – 1:00


Premijerni nastup jednog od predstavnika nove muzičke scene Irske, Marc O’Reilly, u sklopu evropske turneje na kojoj će promovisati novi studijski album „Morality Mortality“ održaće se u klubu Firchie Think Tank Studio(Bulevar despota Stefana 5, Novi Sad) u četvrtak, 16. marta u okviru proslave dana Svetog Patrika, sa početkom u 21 čas.

Ulaznice se mogu kupiti od sutra, 6. februara, po promotivnoj ceni od 300 dinara (ograničen kontigent!) na prodajnim mestima Eventim Serbia, GIGS TIX-a. Kada se rasprodaju promotivne ulaznice, regularna pretprodajna cena do dana koncerta iznosiće 500 dinara, a na sam dan za ulaznicu je potrebno izdvojiti 700 dinara.

Mark O Rajli (Marc O’Reilly) je irski tekstopisac koji svoje pesme spaja sa divljim bluz fragmenitima i vraća se čistim glasovnim harmonijama.

Mark je objavio je tri, kritički hvaljena albuma pod nazivom „Human Herdings“ (2011.), „My Friend Marx“ (2014.) i prošlogodišnji „Morality Mortality“ sa kojima je utvrđen kao jedan od najuzbudljivijih umetnika u okviru folk-bluz muzičkog žanra. Oba ostvarenja su primila pozitivne kritike, a Mark se često poredi sa umetnicima poput Džona Martina (John Martyn) ili Bon Iver-a. Mark je već bio na turneji širom Evrope, nastupajući na vodećim festivalima među kojima su: Glastonbury, Electric Picnic, Beautiful Days, Boardmasters, Shambala i Dranouter. Nastupao je i u Americi na Live in the Vineyard Festival u gradu Napa u Kaliforniji.

Zajedno sa svojim bratom Pjerom (Pierre) osnovao je elektro-pop duo pod nazivom R, a ovaj sastav je primio odlične kritike za svoj debi singl „Change“ koji je zauzeo prvo mesto na Amazing Radio top listi.
Mark je takođe otpevao prateće vokale za tri pesme novog albuma sastava Karios 4tet, koji je snimljen u studiju Pitera Gebrijela (Peter Gabriel), a koji je kasnije izveden uživo na BBC-u tokom nastupa Maida Vale u emisiji Džejmija Kaluma (Jamie Cullum).

Britanski Acoustic Magazine: “Klasična akustična folk-bluz harmonija koja se proteže sa obe obale Atlantika.”

Next2Shine.com: “ O’Reilly svoj električni zvuk prožima sa jednom vrstom čistoće emocionalnog izraza i polako,ali istinski nas vodi ka iskrenosti.”

R2: “Zapanjujući niz melodija.”

http://www.marcoreillymusic.com/
https://www.facebook.com/marcoreillymusic
https://www.youtube.com/user/marcoreillyVEVO

(Visited 89 times, 1 visits today)