Gordon Raphael & The Half Full Flashes (USA) / Predgrupa: Door Window Nine @ Dorćol Platz, Beograd


Venue: Dorćol Platz

Location: Beograd, Srbija

Date: maj 03 to maj 03

Length: 21:00 – 1:00

Ticket Price: RSD1000


Gordon Raphael, producent koji je najzaslužniji je za prve demo snimke, kao i za epohalni debi album benda The Strokes – “Is This It?”, premijerno će nastupiti i otvoriti evropsku turneju sa svojim bendom The Half Full Flashes u četvrtak, 3. maja 2018. godine u klubu Dorćol Platz (Dobračina 59b) u organizaciji koncertne agencije RockSvirke.com sa početkom u 21 čas.

Ulaznice:
600 RSD – promotivna cena (ograničen kontigent dok se ne prodaju ili do 23. aprila)
800 RSD – pretprodajna cena (do 2. maja)
1000 RSD – na dan koncerta (3. maj)

Prodajna mesta: Eventim Serbia, GIGS TIX, DD Tickets, FELIX Shop, TC Sremska, Zbornica i Dorćol Platz

Rezervacija ulaznica moguća putem mejla: office@rocksvirke.com (ime i prezime, kontakt telefon).

Gordon Rafael (Raphael) je američki muzičar koji je najpoznatiji po svom producentskom umeću i prepoznavanju istinskih talenata, te njihovom katapultiranju među globalne zvezde. Najzaslužniji je za prve demo snimke, kao i za epohalni debi album benda The Strokes – “Is This It?” Započeo je saradnju sa Redžinom Spektor (Regina Spektor) kada mu je neko preporučio da proveri „nepoznatu rusku devojku“.

“View From Blue”: https://youtu.be/EDcMyknx8FI

Kao muzičar, Gordon je oformio dva benda u rodnom Sijetlu, Mental Mannequin i Colour Twigs. Tokom devedesetih i dobro poznate grandž revolucije bio je klavijaturista u psihodeličnom bendu Sky Cries Mary, kao i član dark-wave sastava Absinthee with Anna Mercedes.

“It’s So Sleepy In This Noisey Chair” (Live): https://youtu.be/zuLncL5Dir0

Uporedo sa uspehom prvog albuma Strokesa, 2002. godine se seli u London i osniva studio The Silver Transporterraum of London. U prvim godinama sarađivao je sa oko 30 bendova, a bio je zadužen za zvuk na nastupima benda The Libertines na njihovoj prvoj zvaničnoj britanskoj turneji.

“In the Studio with Gordon Raphael”: https://youtu.be/arDNDsSAQpc

2005. godine seli se u Berlin gde je sarađivao sa brojnim evropskim bendovima među kojima su Zeno and the Stoics (Madrid), Mikkel Glasser (Kopenhagen), Husky Stash (Berlin), Sue and the Unicorn (Berlin), Satellites (Majorka), Big Deal (London), A Brand (Brisel), Deportivo (Pariz), Scanners (London), Olivia Anna Livki (Berlin), Super 700 (Berlin), Ian Astbury (London), Eva Loft (Berlin), The Michelles (Berlin)
Iako su Dejmon Albarn (Damon Albarn), Ijan Braun (Ian Brown), Ijan Estberi (Ian Astbury ) iz benda the Cult kao i španski kolektiv Hinds – uz ogroman broj manjih bendova – imali prilike da posvedoče o kvalitetu njegove produkcije, Gordon Rafael je, pre svega, muzičar i kantautor: “Volim da produciram, ali sviranje gitare i pisanje pesama je ono što sam oduvek radio”, kaže Rafael i dodaje “samo sam želeo da pokažem šta znam da radim sa druge strane stola, ali produciranje je počelo da mi postaje prepreka”.

“Mannequins On Parade”: https://youtu.be/AZoxlolrXC0

Sada to nadoknađuje novom pločom pod nazivom “Sleep On The Radio” objavljenu 9. Februara ove godine. Album sadrži dvanaest izuzetnih numera koje reflektuju sve ono što je slušao tokom života, ali su naročito inspirisane glam-rock erom Dejvida Bouvija (David Bowie), neponovljivim zvukom gitare Mika Ronsona (Mick Ronson), glam-pop savršenstvom Sparksa iz “Kimono My House” perioda i ljubavi prema prog-rocku i čudnim zvucima Frenka Zape (Frank Zappa).

“I Sleep On The Radio” (Tin Roof Session): https://youtu.be/r7rtdajGC6I

Pored ovoga, Gordon je stvorio potpuno novi prateći bend stacioniran u Berlinu. U pitanju su pozati muzičari Danijel Bendžamin (Daniel Benjamin) i Eleni Zafirijadu (Eleni Zafiriadou) iz grupe Sea & Air i bubnjar Kevin Kun (Kuhn), član sastava Die Nerven.

http://www.gordonraphael.com
https://en.wikipedia.org/wiki/Gordon_Raphael
https://www.facebook.com/GordonRaphaelMusic/
https://www.youtube.com/channel/UCcEK647ChnjpnLXn0GaTSYg/
https://www.deezer.com/en/artist/252833
https://open.spotify.com/artist/09LiOtBPJw0anSdJcpG4y1

Door Window Nine je autorski indi heavy rock bend na engleskom jeziku koji opisuje danasnji mladalacki zivot i vreme u kojem zivimo na neki svoj suptilni nacin, i kroz upadljivu muziku i tonove.

Bas – Luka Vukicevic
Bubnjevi – Katarina Stevanovic
Gitara/Vokal – Stefan Zivkovic

Facebook: https://www.facebook.com/DoorWindowNine/
“Live”: https://www.youtube.com/watch?v=4BjVyGHgrHw

(Visited 41 times, 1 visits today)