Föllakzoid (CHL) @ Elektropionir, Belgrade


Venue: Elektropionir

Location: Beograd, Serbia

Date: okt 12 to okt 12

Length: 20:00 – 23:30

Ticket Price: RSD1000


Psihodelični čileanski trio Föllakzoid pod jakim uticajem nasleđa drevne muzike Anda je uspeo da integriše svoje korene sa savremenim zvukom i tehnologijama sadašnjeg vremena, stvarajući bogatu, a istovremeno minimalističku elektro-organsku atmosferu. Svoj premijerni koncert u Srbiji, održaće u subotu, 12. oktobra 2019. godine u klubu Elektropionir u Beogradu u organizaciji koncertne agencije Rock Svirke, Pop Depression // Pop Depresija i Kišobran sa početkom u 21 čas.

Ulaznice:
1000 RSD – promo (ograničen kontigent do 2. septembra)
1200 RSD – pretprodajna cena (od 2. septembra do 12. oktobra)
1500 RSD – na dan koncerta (12. oktobra)

Prodajna mesta: Zaokret i FELIX Shop, TC Sremska
Rezervacija ulaznica moguća putem mejla: office@rocksvirke.com (ime i prezime, kontakt telefon).

Föllakzoid, duo iz Santijaga, prestonice Čilea, najavljuje novo studijsko izdanje pod nazivom „l“ koje će se pojaviti 1. avgusta pod etiketom Sacred Bones.

„Electric“: https://youtu.be/coBQQMxJlSo

Putovanje je započeto kao trance iskustvo između dvoje prijatelja iz detinjstva Domingae i Dijega u Santijagu. Pod jakim uticajem nasleđa drevne muzike Anda, bend je uspeo da integriše svoje korene sa savremenim zvukom i tehnologijama sadašnjeg vremena, stvarajući bogatu, a istovremeno minimalističku elektro-organsku atmosferu. Ploča „l“ biće njihova četvrta u dosadašnjoj karijeri, koja nasleđuje izdanje lll iz 2015. godine, ll iz 2013, odnosno samozvani album iz 2009. godine.

„Pulsar“: https://youtu.be/6JukJFEdSag

Föllakzoid raste svakom novom pločom gde ima za cilj da ispuni duge vremenske intervale koristeći sve manje elemenata. Kreativna perspektiva benda oduvek je bila da se oduči narativno i muzičko znanje koje oblikuje dostupne fizičke i digitalne formate i koncepcije, kako vizuelno, tako i muzički, kako bi se stvorila vremensko-prostorna metrička struktura koja rastvara i autora i narativne paradigme.

„Trees“: https://youtu.be/SGzvHL7b6fQ

„Naš zvučni i metrički identitet još više smo pronašli u ovim pesmama nego u prethodnim pokušajima“, objašnjava gitaristkinja i pevačica Domingæ Garcia-Huidobro.

„Rio“: https://youtu.be/cVv2kY8YFEk

Za razliku od njihovih prošlih albuma koji su snimljeni u jednom tejku sa full bendom, za ovu ploču bilo im je potrebno tri meseca zasebnih snimanja – gitare, bas, bubnjevi, sintisajzeri i vokali, sve snimljeno u izolaciji. Rezultat toga jeste set pesama u kojima strukturalna vizija niti benda niti producenta nisu oblikovali metričke ili tonske prostorne smene, ali gde su i dalje bile subliminalno prisutne u svakom od delova koji čine strukturu i frekventne modulacije koje ih vode.

„La Route du Rock 2018“: https://youtu.be/68JvQ-7Aw90

 

(Visited 71 times, 1 visits today)