Algiers (USA) @ OKC Palach, Rijeka


Venue: OKC Palach

Location: Rijeka, Croatia

Date: jan 27 to jan 28

Length: 22:00 – 2:00

Ticket Price: HRK80


Distune Promotion i Rock Svirke u suradnji s Coda Agency predstavljaju:
ALGIERS (USA)
Subota, 27.1.2018., od 22h, @OKC Palach

Ulaznice:
> 65kn / od petka 24.11. do četvrtka, 30.11.
> od 1.12. / 80kn
> na dan koncerta 110kn

Pretprodaja: Dallas music shop Rijeka, sustav Entrio

Riječka klupska premijera benda Algiers kao glazbeni odgovor na mračna vremena u kojima se nalazimo!

Bend čine svjetski putnici, lokalno i globalno spojeni, a žive na relacijama London – Atlanta – New York. Vokal Franklin James Fisher, Ryan Mahan na bas gitari, Lee Tesche na gitari i bubnjar Matt Tong na ovoj turneji predstavljaju svoj novi, drugi po redu album The Underside Of Power, djelo kojim jasno govore o korijenima otpora u društvu.

Underside Of Power iskočio je kao jedan od najzamjećenijh albuma godine do sada, s pohvalama koje pršte s obje strane Atlantika iz publikacija The Observer, Rolling Stone, Uncut, The Wire, Quietus, A.V Club, DIY, Clash i The Line of Best Fit među mnogima drugima, kao i ulaska u UK Chart Store top 10.
Snimljen u Bristolu, producirao ga je Adrian Utley (Portishead) i Ali Chant, mixao Randall Dunn (Sunn O))), a post-produkciju radio Ben Greenberg (The Men, Hubble, Uniform).

Riječ je o beskompromisnom i strastvenom albumu koji je eklektičan po stilu, pa nalazimo gospel, južnjački rap, post punk, italo, soul itd..
Kao multinacionalni kvartet s najviše dva člana koja istodobno žive u istom gradu, fizička raštrkanost ih otkriva kolektivno i individualno, te ih izlaže izazovima provokacije britanske ksenofobije i Trumpove Amerike.

Dok se mnogi umjetnici čine nezainteresiranima, ili se čak boje potpuno uključiti u te potentne teme u svojim pjesmama, Algiers voli izravan pristup. „Odrastajući na jugu, kritike klase i rase bile su veoma jake i ponekad nasilno potisnute“, kaže basist Ryan Mahan. „To je razlog zašto inspiraciju crpimo od Pantera ili Chicano pokreta..“

Ulaznice dostupne u Dallas music shop Rijeka i sustavu Entrio.

(Visited 44 times, 1 visits today)