Ćevapi i čvarci za slavni AC/DC


Odbrojavanje je počelo, do koncerta grupe AC/DC zakazanog za 26. maj na stadionu Partizana ostalo je još samo šest dana. Montiranje bine počinje u petak, a na postavljanju spektakularne scene radiće više od 300 ljudi. Članovi legendarnog australijskog benda u Beograd dolaze na dan koncerta, a organizatori će ih dočekati na tradicionalan način, sa pogačom i solju.

Tehnička oprema u Beograd stiže u 45 šlepera, dok prateća ekipa dolazi sa 15 autobusa. Na montaži bine, koja je duboka 21 metar a široka 75 metara, biće angažovano više od 300 radnika za koje će se dnevno spremati 400 kilograma hrane. Ozvučenje će biti jačine 500 kilovata, a na stadionu će biti korišćeni i agregati koji stižu sa ostatkom opreme.

Produkcija koncerta je zaista na vrhunskom nivou, a dovoljno je reći da uvodnu numeru „Rock ‘n’ Roll Train” najavljuje ulazak lokomotive na binu, a da se koncert završava pucanjem iz topova! To je samo deo spektakla koji Angus Jang i drugovi spremaju za beogradski koncert.

Publika će na stadion ulaziti kroz 31 ulaz, koji će biti vidno označeni. Biće angažovano 800 pripadnika obezbeđenja, a posetiocima će na stadionu biti na raspolaganju 200 toaleta.

Po rečima organizatora, članovi benda AC/DC su bili veoma skromni u svojim zahtevima i nisu, poput Madone, na primer, tražili određene boje zidova i zavesa u hotelskim sobama. Osim da im u bekstejdžu na raspolaganju bude 500 kilograma leda, australijski rokeri nisu imali nekih posebnih zahteva, a zanimljivo je da se veći deo rajdera odnosi na tehničke pojedinosti koncerta.

Braća Jang, Brajan Džonson, Klif Vilijams i Fil Rad u Beograd dolaze na dan koncerta, a osim što će ih sačekati sa pogačom i solju, organizatori planiraju da im ponude brojne srpske specijalitete, između ostalog i ćevape i čvarke. Za koncert vlada ogromno interesovanje medija iz cele Evrope, a primljeno je čak 1.135 zahteva za akreditaciju, od čega su odobrene samo 32 akreditacije za predstavnike medija.

Ukoliko želite da spektakl godine posmatrate u VIP loži uz piće, hranu i obezbeđeno parking mesto, to zadovoljstvo će vas koštati oko 25.000 dinara.

Od svih ovih podataka ipak je najvažnija činjenica da su AC/DC u vrhunskoj formi, da je njihov koncert u svakom pogledu spektakularan, kao i da članovi benda tokom dvočasovne svirke daju sve od sebe a atmosfera koju prave na koncertima teško se može opisati, to treba doživeti…

Karte od 3.900 do 11.000 dinara

Koncert grupe AC/DC u Beogradu organizuje Producentska kuća „Komuna” zajedno sa firmama „United Promoters” iz Nemačke, D&D iz Rumunije i „Balkan Entertainment Company” iz Bugarske. Karte po ceni od 3.900, 4.300, 5.500, 8.900 i 11.000 dinara mogu se kupiti u „Eventimu”, Bilet-servisu, „Mamut storu” i prodavnicama IPS-a.

Prijave zbog buke u Minhenu

Nakon koncerta u Minhenu policija je saopštila da je za vreme nastupa benda AC/DC primila više od 100 poziva građana koji su se žalili zbog prekomerne buke, a žalbe su stigle čak i iz Unterhahinga, koji je 20 kilometara udaljen od Olimpijskog stadiona! Da podsetimo, prema Ginisovoj knjizi rekorda, grupa AC/DC i zvanično spada među najglasnije grupe na svetu, a njihov rekord iznosi 132 decibela.

Autor: A. Novaković

Izvor: Blic Online

(Visited 57 times, 1 visits today)