Calexico objavio živi album „Ancienne Belgique vol. 2“, u prodaji karte za beogradski koncert


CalexicoAmerički sastav Calexico objavio je živi album „Ancienne Belgique vol. 2“, pred dolazak u Beograd za koncert 7. avgusta na prostoru teniskih terena Odbojkaškog kluba Partizan na Malom Kalemegdanu 2, za koji su od danas karte u prodaji karte po ceni od 1.200 dinara, odnosno 2.000 dinara za VIP ulaznicu, preko mreža Eventim i Ticketline.

„Nedavno smo krenuli na severnoameričku turneju, a nadamo se da ćemo sresti nekog od vas kad kasnije tokom leta svratimo do Evrope, gde će na koncertima moći da se nađe album ‘Ancienne Belgique Vol. 2′“, saopštio je bend koji predvode pevač i multiinstrumentalista Džoi (Joey) Burns i bubnjar Džon Konvertino (John Convertino).

Prethodno, Calexico je već objavio živi album „Ancienne Belgique vol. 1’“ (2008), snimljen u prestižnom koncertnom prostoru u Briselu Ancienne Belgique, a sada je stigao i svojevrsni nastavak snimljen na istom mestu „Ancienne Belgique Vol. 2“, koji donosi „14 pesama koje sjajno pokazuju uzavrelu atmosferu koncerta iz septembra prošle godine“.

Calexico, bend iz Arizone koji meša uticaje tradicionalne latino muzike, kantrija, džeza i indi roka, simbolično prozvan Calexico po gradiću na granici SAD i Meksika, dolazi u Beograd u okviru evropske turneje povodom aktuelnog albuma „Algiers“ (2012).

„Za mene lično dobar je osećaj kad se povežemo sa Evropom, jer smo povukli toliko uticaja od evropske estetike. Mislim da je ona uticala na naš senzibilitet i ton“, kaže Burns.

Ulaznice za beogradski koncert Kaleksika biće nešto skuplje posle 1. jula.

Debi izdanje Burnsa i Konvertina bio je album „Spoke“ (1996), a drugi album „Black Light“ (1998) je konceptualno ostvarenje o pustinjama Arizone i severnog Meksika. Na trećem album „Hot Rail“ (2000) bend proširuje zvuk sa duvačima i violinama, a posle „feats of Wire“ (2004) sledi „Garden Ruin“ (2006) na kome se ponovo više vraćaju gitarskom zvuku, a za šesti „Carried to Dust“ (2008) list Arizona Daily Star konstatuje kod Calexica jedinstvenu „sposobnost da vas uvuče u svoj svet, da odvede slušaoca na američki jugozapad“. Album „Algiers“ objavljen je prošle godine.

(Visited 86 times, 1 visits today)