Calexico objavio novi album “The Thread That Keeps Us”


Calexico - The Thread That Keeps Us (Album Cover)Sastav iz Arizone, Calexico, objavio je novi album The Thread That Keeps Us za Anti-Records/City Slang etikete.U pitanju je njihovo deveto studijsko izdanje koje nasleđuje ploču Edge of Sun iz 2015. godine. Za produkciju je, pored samih članova benda, zadužen i njihov dugogodišnji saradnik Kreg Šumaher (Craig Schumacher).

Ploča je snimljena u severnoj Kaliforniji, u kuću koju su adaptirali u studio i kojoj su gitarista Džoi Barns (Joey Burns) i bubnjar Džon Konvertino (John Convertino) dali nadimak “The Phantom Ship”.

O procesu rada na ovom albumu, suosnivač benda Barns kaže: “Sada ima malo više haosa i buke u miksu nego što je to bio slučaj u prošlosti. Iako taj haos ima mnogo veze i sa pitanjem ‘gde smo sada kao planeta’, to takođe odražava konstantnu posvećenost grupe Calexico novom eksperimentisanju. Kada god komponujemo i kada osetimo da nam se nešto učini previše poznatim, neko će na kraju reći ‘To je dobro, ali idemo dalje da vidimo šta još možemo otkriti'”, ističe Barns. “Za evoluciju ovog benda zaista je važno da uvek nastavljamo da isprobavamo nove stvari.”

Kompletan spisak pesama sa albuma The Thread That Keeps Us izgleda ovako:

 1. End of the World with You
 2. Voices in the Field
 3. Bridge to Nowhere
 4. Spinball
 5. Under the Wheels
 6. The Town & Miss Lorraine
 7. Flores y Tamales
 8. Another Space
 9. Unconditional Waltz
 10. Girl in the Forest
 11. Eyes Wide Awake
 12. Dead in the Water
 13. Shortboard
 14. Thrown to the Wild
 15. Music Box

(Visited 75 times, 1 visits today)