Čak Profet i prateći bend The Mission Express u Novom Sadu i Beogradu


Chuck Prophet @ Dom Omladine, BeogradLegendarni kantautor, vrsni gitarista i harizmatični zabavljač Čak Profet (Chuck Prophet) sa svojim pratećim bendom The Mission Express nastupiće 16. aprila u klubu The Quarter, kao i dan kasnije u beogradskom Domu Omladine.

“Sledeći put dolazim sa bendom!” obećao je Čak Profet nakon fenomenalnog solo koncerta u Velikoj sali Doma omladine, februara 2009. godine. Četiri godine kasnije vraća se na “mesto zločina” i to 17. aprila, a dan ranije posetiće i Novi Sad.

U međuvremenu je izdao dva odlična albuma: “Let Freedom Ring!” (2009) i aktuelni “Temple Beautiful” koji je svoj naziv dobio po već dugo zatvorenom kultnom klubu u San Francisku gde je gledao neke od svojih prvih koncerata (Balck Flag, Dead Kennedys). Čak je i ime njegovog aktuelnog pratećeg benda The Mission Express, inspirisano “gradom magle” – to je, inače, naziv autobuske linije koja prolazi kroz “njegov” deo grada.

Sa nepunih 50 godina, Čak Profet proživeo je nekoliko vratolomnih rokenrol života, ali svako će vam reći da poslednjih desetak u njegovoj karijeri predstavljaju kreativni i ‘ljudski’ vrhunac. Čovek kog je rokenrol uzeo pod svoje sa 18 godina, nemalo puta je išao ‘do pakla i nazad’, ali se, na našu sreću, svaki put vraćao snažniji i bolji, iskusniji i mudriji.

Da nije muzičar, bio bi, bez problema, urnebesni stand-up komičar ili najzabavniji profesor ‘škole roka’. Čak Profet je jedan od onih likova koji, ne samo svojom muzikom, već i besprekornim usmenim predanjem čuva rokenrol mit živim – priče i anegdote koje taj zna, ne pišu ni u jednoj knjizi, ni u jednom dokmentarcu. Njegova lična fascinacija grupom The Clash naterala ga je da čak osnuje ad-hoc tribjut bend Spanish Bombs, sa kojim izvodi kompletan album ‘London Calling’.

Njegove pesme su sve češće na repertoaru poznatih tv serija i filmova (True Blood, Californication, Sons of Anarchy, L Word, P.S. I Love You), a njegovi producentski radovi su sve zapaženiji (poput uvodne špice serije True Blood, pesme Džejsa Evereta (Jace Everett) “Bad Things”).

Na 31. datumu evropske turneje koja počinje u aprilu, prateći bend Čaka Profeta – The Mission Express čine njegova podjednako harizmatična i talentovana supruga Stefani Finč (Stephanie Finch) – klavijature, glas, Džejms De Prato (James DePrato) – gitara, Kevin Vajt (Kevin White) – bas gitara i Kajl Kaprista (Kyle Caprista) – bubanj.

Gosti-domaćini na beogradskom koncertu biće “svetska, a naša” rok atrakcija Milana Glavaškog, Rebel Star, dok je predgrupa za nastup u Novom Sadu grupa Ragman.

Ulaznice za beogradski koncert u pretprodaji su po ceni od 1200 dinara na svim prodajnim mestima Eventima, kao i u Šikarici (Skadarska 22) i prodavnici ploča Pinball Wizard (TC Eurocentar, Makedonska 30). Karte za koncert u Novom Sadu u pretprodaji su po ceni od 800 dinara (1000 na dan koncerta) preko Gigstix prodajne mreže.

(Visited 75 times, 1 visits today)