By-Pass i Bjesovi u beogradskom Božidarcu (nagradna igra)


Bjesovi & By-Pass @ Vračar Rocks!Bjesovi i By-Pass će zajedno nastupiti u Centru za kulturu Božidarac u okviru serijala koncerata Vračar Rocks!, sutra, 16. maja, sa početkom od 20 časova.

Zoran Marinković – Marinko, frontmen Bjesova, svojevremeno je izjavio da “rokerima koji pišu tekstove na srpskom treba dati medalju”. Pripremajući album obrada pesama sa prostora bivše Jugoslavije, Bjesovi i ukazuju čast bendovima koji su obeležili regionalnu scenu prethodnih decenija. Udahnuli su i novi život pesmi “Sjaj” pančevačkog sastava By-Pass, orginalno objavljenoj na albumu Psychoactive 2000. godine.

Na koncertu By-Pass će beogradskoj publici predstaviti novi, drugi album koji će u narednim mesecima ugledati svetlost dana, a Bjesovi će nas prošetati kroz dosadašnju karijeru, sa akcentom na obrade koje su snimili u prethodnom periodu, a koje će uskoro i objaviti na zvaničnom izdanju.

Karte se u pretprodaji mogu kupiti u Felix Shopu (TC Sremska) po ceni od 400 dinara, dok će na ulazu, neposredno pre početka koncerta, koštati 500 dinara.

Psychoactive – debi album grupe By-Pass objavljen je krajem 2000. godine. Izdanje je dobilo veoma dobre kritike, kako u tadašnjoj SR Jugoslaviji tako i u svetu (recenzije u Americi, Italiji i Portugalu). Sa albuma su skinuta tri singla: “Odlazi”, “Kasno je” i “Sjaj”, za koje su urađeni i spotovi od kojih je svaki bio u vrhu tadašnjih top lista, a dve pesme su bile proglašene i za Hit nedelje Radio Beograda 202.

Autorski izraz grupe By-Pass, koji uključuje tekstove na maternjem jeziku, inspirativna je kombinacija različitih žanrova savremene popularne muzike. Na zvuk benda su najviše uticale grupe poput Tool, Soundgarden, Type O Negative, Deftones, Alice in Chains i Massive Attack.

Muzički portal RockSvirke i Vračar Rocks! vas nagrađuju. Četiri čitaoca koji budu brzi i tačno odgovore na pitanje dobiće po jednu kartu za ovaj događaj. Odgovor kao i lične podatke i kontakt telefon je potrebno napisati u komentaru ispod ovog teksta do večeras u 20 časova (direktno na sajtu, ne na fejsbuku; takođe molimo da se jave samo oni koji planiraju da idu, kako neko ne bi bio uskraćen za nagradu. U pitanju je spisak, tako da će isključivo moći da uđu osobe koje su nagradu dobile).

Nagradno pitanje: Naziv prvog studijskog albuma grupe Bjesovi i godina izdanja?

Ukoliko imate problema s postavljanjem komentara, molimo da pošaljete odgovor mejlom na office@rocksvirke.com.

S dobitnicima će biti kontaktirano mejlom, a na našoj fejsbuk strani objavićemo njihova imena.

(Visited 115 times, 1 visits today)