Buzzcocks novo ime Long Night festivala


BuzzcocksNovo ime na predstojećem Long Play festivalu, drugom po redu koji se održava u subotu 24. marta u DOB-u su legendarni britanski pank bend Buzzcocks.

Ovaj bend iz Mančestera poznat po pesmama poput „Ever Fallen in Love“, „Promises“, „What Do I Get?“…, nastupiće kao jedan od nosilaca pomenutog festivala, koji organizuje koncertna agencija Long Play. Njihov dolazak se dešava u pravom trenutku jer ćete imati priliku da čujete poslednji album „A different Compilation“ izdat prošle godine sa iznova snimljene 24 pesme koje su ih proslavile u prethodnih 35 godina duge karijere.

„“Naše prvobitne ploče danas zvuče kao demo snimci. Ove nove verzije, brušene godinama na putu, pokazuju te pesme kakve treba danas da budu. Onakve kakve znamo da ih publika želi čuti“, objašnjava pevač i gitarista Pit Šeli (Pete Shelley) šta publiku očekuje na albumu – i naravno na beogradskom koncertu.

A to znači da posetiocima Long Night-a 24. marta u DOB-u stiže baraž proverenih pop-pank klasika poput „I Don’t Mind“, „Autonomy“, „Noise Annoys“, „Love You More“, „Harmony In My Head“, „Why Can’t I Touch It?“, „You Say You Don’t Love“, „Whatever Happend To“

Buzzcocks je već dokazan pred publikom u Srbiji, prvi put su nastupili i napunili veliku salu DOB-a 2006. godine, da bi nakon toga usledio i EXIT festival i odličan nastup, 2009. godine.

Ulaznice za Long Night festival od danas su u prodaji po početnoj, promotivnoj ceni od samo 1.200 dinara na blagajni DOB-a, i preko mreža Eventim i Card Service.

Drugi Long Night biće održan na tri bine, odnosno u tri dvorane (velika, „Amerikana“ i klub) Doma omladine Beograda uz nastupe najmanje 12 izvođača iz Srbije, regiona i inostranstva, čija će imena biti obelodanjena u narednim danima i nedeljama.

Pre Buzzcocks-a, kao što smo već pisali, najavljen je Damir Urban, jedan od najznačajnijih i najosobenijih hrvatskih rok muzičara u poslednjih dvadesetak godina, koji iza sebe ima hitove kao što su „Astronaut“, „Nebo“, „Black Tatoo“, „Odlučio sam da te volim“, „Mala truba“, „Mjesto za mene“, „Magnet“

(Visited 36 times, 1 visits today)