Burning Leaf: Pirotska Pantera


Burning LeafČlanovi relativno mladog pirotskog benda, Burning Leaf, od samog osnivanja u fokus stavljaju rad na autorskom materijalu koji se može okarakterisati kao groove/sludge metal i sudeći po komentarima publike, rade to na prepoznatljiv i old skul način.

Krajem januara izdali su treći demo pod nazivom „Node Vol.2“ koji sadrži tri pesme i može se besplatno preuzeti.

Od osnivanja, 2011. godine, pa do danas, imali su par značajnih nastupa od kojih izdvajaju svirku na Majskoj gitarijadi u Ljubičevu, koncert u Sofiji sa bendovima Odd Crew i O.H kao i svirku u Nišu. Iza sebe imaju i dva demo izdanja „Node Vol.1“ i skorašnji „Node Vol.2“ na kojima se nalaze po tri pesme.

Petočlani bend koji čine Aleksandar Kostić (vokal), Stanko Kostić (gitara), Nenad Golubović (gitara), Boban Vasov (bas gitara) i Pavle Jovanovski (bubnjevi) najpre se svideo ljubiteljima bendova kao što su Machine Head, Pantera, Children Of Bodom, Exhorder, Down i Crowbar. Težak, tvrd, sirov zvuk sa odličnim rifovima i snažnim vokalom podseća na devedesete i američki hevi metal talas bendova naslednika grupe Machine Head.

Oficijalna stranica benda je u završnoj pripremi, a krajem februara članovi grupe Burning Leaf kreću na mini promotivnu turneju po Srbiji na kojoj će predstaviti novi materijal.

(Visited 84 times, 1 visits today)