Bulevar vodenih mozaika i Kler u BIGZ Sceni


Bulevar vodenih mozaika @ Studio MVečeras (subota 9. februar) održaće se koncertna promocija dva autorska rok benda, Kler iz Novog Sada i Bulevar vodenih mozaika iz Beograda u BIGZ Sceni. Bend Kler tom prilikom promovisaće album „Ti si iz ovog grada“, dok će Bulevar vodenih mozaika predstaviti beogradskoj publici istoimeni debi album.

Oba albuma možete besplatno preuzeti online putem preko download sekcije sa našeg sajta.

Nakon prošlogodišnjeg snimanja i emitovanja serijala Gruvanje Live za Radio Televiziju Vojvodine, (o čemu više možete pročitati ovde), bendovi su koncertnim aktivnostima krenuli u promociju albuma, a u toku su pripremne radnje za ekranizaciju nekih pesama putem video spotova.

Bend Kler je osnovan u decembru 2006. Prvi spot snimio je za pesmu „Rachel„, koja je ubrzo postala zašitini znak grupe i pesma koju i dan danas publika najviše traži. Spot je sniman u novosadskom kafeu „London“, a u njemu je glumila poznata novosadska glumica Lena Drča.

Prvi EP „Ime Anđela“, sa pet autorskih kompozicija, sniman je u studiju „Vilenjak“, a objavljen za zagrebačku izdavačku kuću „Listen Loudest“ početkom 2008. godine.

Kler svira klasični rock n’ roll, stvaran čistim i bogatim zvukom Fender Telecaster gitara i Vox pojačala.

Bend peva na jugoslovenskim jezicima, a može se reći da je prepoznatljiv i po karakterističnim solažama gitariste Dejana Kojića „koji prosto briljira u svojim paklenim muzičkim izričajima“ i frontmenu Branisalavu Baturanu koji, kako publika primećuje, ne samo fizički podseća na Džonija Štulića.

Prvi LP „Ti si iz ovog grada“ Kler je snimao tokom druge polovine 2011. godine u studiju „Vilenjak“ u Novom Sadu. Album sadrži jedanaest pesama od kojih je devet producirao Lazar Živanac, a dve Saša Milankov Mipla.

Bend čine: Dejan Kojić (gitara, vokal), Predrag Zukić (bas gitara), Nikola Lončar (bubnjevi) i pevač, gitarista i tekstopisac Branislav Branja Baturan.

Bulevar Vodenih Mozaika je nastao početkom 2008. godine, kao projekat sa ciljem da se osveži muzička scena u Srbiji, međutim, zbog raznoraznih problema vezanih za odlazak i dolazak pojedinih članova može se reći da tek sredinom 2009. dobijaju potpuni oblik kao bend.

“Za nas muzika je deo duše, osećaj, poruka koja tinja u svima nama. Jednom rečju, muzika je najbolje sredstvo komukacije. Bulevar vodenih mozaika na sceni je osoba koja daje deo sebe, koja poklanja sebe drugima. Naše pesme su proizvod svega toga… Zato, birajte muziku koju slušate baš kao što birate prijatelja.“ – poručuju članovi benda.

Bulevar Vodenih Mozaika skoro proročanski još jednom najavljuje pomeranja u društvenom i socijalnom smislu.

Pesma “Vi!” je najava novog holokausta koji se kroz stihove preslikava u okna starih rudnika, numera “Loša diktatura” govori o haotičnom pomirenju sa samim sobom, dok “Ruke pune leda” prate emotivnu dramu ljubavnog para, koji se kroz socijalnu bedu i pritisak poziva na večno lutanje, preuzimanjem uloge Boga u svoje ruke.Iza članova ovog benda je veliko iskustvo vezano što za žive nastupe, u bilo kojoj formi, što za studijski rad.

Bulevar vodenih mozaika čine: Aleksandar Kovačević (vokal, gitara), Dragan Bogdanović (bas gitara), Dušan Jevtić (gitara) i Borko Stojačić (bubnjevi).

Podržite autorsku rokenrol „scenu“ i ova dva više nego interesantna benda.

Program počinje u 22.30 časova, a karta za koncert oznosi 100 dinara.

(Visited 75 times, 1 visits today)