Bulevar vodenih mozaika – „Bol“


Bulevar vodenih mozaika - Gruvanje Live @ Studio M, Novi SadBulevar vodenih mozaika objavio je snimak uživo pesme „Bol“ kao prigodni video spot i radijski singl nakon nedavno objavljenog prvog studijskog istoimenog albuma koji možete besplatno preuzeti na stranicama RockSvirke portala.

Spot je snimljen na njihovom koncertu u novosadskom Studiju M u okviru serijala „Gruvanje Live“ 19. oktobra 2012. godine povodom promocije istoimenog debi albuma.

„Pesma ‘Bol’ napisana je krajem devedesetih godina u Beogradu i na jedan vrlo poetičan način iskazuje svu gorčinu nastalu kao posledica izolovanog straha od izolovane sredine, koja i danas odiše istom atmosferom“, prenosi frontmen grupe Aleksandar Kovačević Koča.

Tekst, muzika i aranžman: Aleksandar Kovačević

Produkcija: RTV Vojvodina (Gruvanje Live)

Reditelj: Srđan Arsenijević

Kamera: Zvonko Petrović, Ivica Kolakušić, Duško Mijalčić, Aleksandar Ćalić i Aleksa Šainović

Ton majstori: Mladen Đurić i Radenko Vuković

Urednik emisije Gruvanje: Predrag Novković

Producent: Marina Mijatović

Tehnička podrška: DK Light

Snimano u studiju M u Novom Sadu, oktobra 2012. godine.

Bend se zahvaljuje RTV Vojvodini, ekipi iz emisije Gruvanje, RockSvirke portalu što su omogućili realizaciju koncerta i samog spota.

Aleksandar Kovačević o albumu:

„Album grupe Bulevar vodenih mozaika je projekat koji na jedan zreo i veličanstven način zvučno boji naše bitisanje u ovom nimalo veselom vremenu i prostoru. Pesme i muzika su nastajele kroz različita iskustva samih autora u pokušaju da razbiju jednu anksioznu barijeru njihovih ličnosti. Sve ono bivše, sadašnje i buduće se nalazi na ovom veoma stilski slikovitom delu. Materijal je sniman tri meseca na različitim lokacijama, studio Decibel (bubanj), studio Ja (bas, gitare i vokali) i studio Pećani Art (vokali i gitare).

Inače na albumu je gostovala i Anita Iličić, kantautor iz Kikinde koja je svojim snažnim vokalom raspalila emocije i dodala notu više samoj težini stvari.

Bend nastavlja sa radom i već postavlja prve korake za drugi album koji će se čuti već na narednim nastupima koji će ujedno biti i promovisanje prvenca. Sve u svemu topla preporuka u ove hladne dane da nas održi budnim i spremi na nova iskušenja koja nadolaze.”

Bulevar vodenih mozaika čine: Aleksandar Kovačević Koča (vokal, gitara), Dragan Bogdanović (bas gitara), Dušan Jevtić (gitara) i Borko Stojačić (bubnjevi).

(Visited 81 times, 1 visits today)